Home » Скандално » Топ кардиологът проф. Генчо Начев: К-19 e биологично оръжиe
Топ кардиологът проф. Генчо Начев: К-19 e биологично оръжиe

Топ кардиологът проф. Генчо Начев: К-19 e биологично оръжиe

COVID-19 се оказа биологично оръжие, защото нанася сериозни поражения. Такова сравнение направи директорът на УМБАЛ “Св. Екатерина” проф. Генчо Начев в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.

Начев заяви, че коронавирусът е е нещо, с което светът се сблъсква за първи път.

„Това ми напомня и за свинския грип, но мащабът и сериозността на усложненията, високата смъртност са по-различни от преди. Вирусът има две действия върху сърцето. Като резултат се получават ритъмните нарушения. Сърцето е първият орган след белия дроб, който се уврежда.

Има хора, които на първия месец нямат никакви оплаквания, има и такива, които след 6-ия месец се оплакват. Докато си болен, трябва задължително да има антиколаголант”, обясни той и уточни, че не се е ваксинирал, тъй като е преминал през вируса.

„Малката изненада беше, че се разболях аз. Голямата изненада беше, че го прекарах много тежко.

Аз имах самочувствието, че живея здравословен начин на живот. Това доказа, че ние нищо не знаем за този вирус. Нужно е време, нужни са едни обстойни изследвания на базата на проследяване на голям брой хора, за да получим представа как действа този вирус. За мен специално вирусът е лабораторен”, коментира още проф. Начев в студиото на БНТ.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

About Натали Славова

Твоят коментар