Home » България » БЛС предлага: 10 дни тотален локдаун ако има ново увеличение на заразени!
БЛС предлага: 10 дни тотален локдаун ако има ново увеличение на заразени!

БЛС предлага: 10 дни тотален локдаун ако има ново увеличение на заразени!

Затваряне на абсолютно всичко за десет дни в случай на нов сериозен пик. Това предлагат от Българския лекарски съюз (БЛС), съобщава „Дарик“.

Експертите са категорични, че при брой заразени от над 1000 на 100 000 души такива мерки ще бъдат препоръчани на Националния оперативен щаб (НОЩ).

От БЛС съобщават, че в момента има повече заболели, но с по-лека симптоматика. Паникьосани хора не се срещат, тъй като вече вирусът е доста по-познат, отколкото преди година.

Специалистите твърдят, че заболеваемостта е повече от 300 на 100 000 души засега. Този пик, според тях, се дължи на британския вариант на COVID-19, който се предава по-лесно.

По информация на БЛС страната разполага с 48 000 легла за пациенти с коронавирус. Повече от 10 100 са заети към момента, а 747 са интензивните.

„Ако имаме пореден пик, мерките трябва да бъдат много строги – да бъде затворено абсолютно всичко за 10 дни„. Това заяви зам.-председателят на УС на БЛС д-р Николай Брънзалов за „Офанзива с Любо Огнянов“ по NOVA NEWS.

„Надявахме се да е плато високата заболеваемост. Но това са само регистрираните случаи. Има и много други„, смята той.

„Заболеваемостта е повече от 300 на 100 000 души. Дължи се на британския вариант на вируса, който по-лесно заразява„, заяви д-р Брънзалов.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

About clslavchev

Твоят коментар