Home » Скандално » Възрастна жена от Пловдив: Срамота е! Децата ми са в избирателните списъци, а нямат адресна регистрация в България
Възрастна жена от Пловдив: Срамота е! Децата ми са в избирателните списъци а нямат адресна регистрация в България

Възрастна жена от Пловдив: Срамота е! Децата ми са в избирателните списъци, а нямат адресна регистрация в България

Сподели новината

Жена от Пловдив е възмутена от това, че нейните деца фигурират в избирателните списъци, въпреки че нямат адресна регистрация в България, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

„За трета поредна година гласувам и за трета поредна изборна година моите деца фигурират в избирателните списъци, въпреки че нямат адресна регистрация в България. Това е претекст за манипулиране на изборите. Получих преди 7 години писмо от Общината, за да потвърдя тяхната адресна регистрация. Но те от 18 години не живеят в България“.

„Срамота е! С ушите си чух как накараха тези, които отчитат списъците, да прибавят повече избиратели за определена партия. Нека народът да си направи сметката, за кого гласува и защо гласува.“, завършва своето възмущение възрастната жена от Пловдив.

Проблемът с „мъртвите души“ в България е наистина много сериозен и със сигурност казаното от жената не е единичен случай. Ето един прост пример. 6 732 316 са избирателите у нас в предварителните списъци за парламентарния вот на 4 април, според ЦИК.

Да, обаче, НСИ отчете че към 31 декември, 2019 г., населението на България е точно 6 951 482 души. И по тези прости сметки излиза, че само 219 166 лица нямат право на глас. В това число влизат непълнолетни граждани и всички чужденци без българско гражданство. Изводите може и сами да си ги направите.

Вижте повече във видеото:

 

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 2 Average: 3.5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар