Home » Полезно » Ако искате цветята в градината и на прозорците да цъфтят като луди, поливайте ги с този разтвор със захар
Ако искате цветята в градината и на прозорците да цъфтят като луди

Ако искате цветята в градината и на прозорците да цъфтят като луди, поливайте ги с този разтвор със захар

Подхранване на цъфтящи растения е добре да се прави, почти задължително е, ако искате красота в двора.

Саксийните и градински цветя растат много по-добре, ако се подхранват правилно от време на време. Това гарантира свежест, жизненост, сила, красиви листа и много цветове. Запазете тази рецепта и я използвайте през целия сезон.

Най-доброто нещо, което можете да използвате, е обикновената мая – бирена, суха или прясна. Маята съдържа витамин В, минерали и други съставки, които са необходими за растенията. Добавянето на мая в почвата значително увеличава съдържанието на азот и фосфор.

Растенията цъфтят повече и имат повече биомаса.

Освен това, поливането на цветята с мая е много икономично и екологично. Това подхранване може да се прилага за всички стайни растения и градински растения. Подхранването с мая се използва и от професионални цветари.

Как влияе това подхранване с мая на почвата?

Когато поливате почвата с разтвор, тя незабавно активира микроорганизмите в почвата и те работят бързо в полза на растенията.

Съдържанието на макро и микро елементи и въглероден диоксид е по-високо, благодарение на което растението започва да цъфти, има много енергия и изглежда много по-свежо и жизнено. Кореновата система също е по-здрава.

Как да използвате този разтвор?

Основната тънкост е да приготвите качествен разтвор с мая. Наистина е много просто – на 50 г мая са ви нужни 5 литра топла вода (най-добрата е, разбира се, да използвате престояла вода, стоплена от слънцето). Добавете и 1 чаена лъжичка захар. Разбъркайте добре разтвора и го оставете да престои няколко часа – на топло място.

След това използвайте веднага за поливане.

Колко често да го използвате?

Поливането с този разтвор се препоръчва да се прави 3 пъти месечно през пролетта и лятото и 2 пъти месечно през есента.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

About clslavchev

Твоят коментар