Home » Полезно » Лечителят Васил Канисков цери 8 вида рак (даде и рецептите си)
Лечителят Васил Канисков цери 8 вида рак (даде и рецептите си)

Лечителят Васил Канисков цери 8 вида рак (даде и рецептите си)

Сподели новината

Васил Канисков започва активно да изучава, описва и практикува професията, свързана с българската народна медицина и лечителското изкуство, през 1989 г.

Написал е книгите „Духовното лечение и българите“, „Болестите на дихателната система и тяхното лечение“, „Билките в България, Европа, по света и тяхното използване“ и др. Последната му книга „Фитотерапия на онкологичните заболявания“ е преведена на френски език. Основните източници, от които черпи своите познания, са народната медицина, трудовете на Петър Димков и Божественото знание на Учителя Петър Дънов.

Лечителят се среща с рака, когато е 14-годишен. Баба му постъпва в болница. Месец по-късно я изписват като безнадежден случай. Той е в пролетна ваканция и се прибира на село, решен да ѝ помогне с народната медицина. И успява! Благодарение на своя внук възрастната жена доживява до 86 г. Сега Канисков диагностицира чрез преглед на очния ирис и „слушане“ на пулса. Решил е здравословните проблеми на стотици не чрез чудеса и мистика, а с наблюдение и изследване на билките. Ако в закона за лечебните растения са описани 640 вида билки, то той работи с над 1000.

„Ние не сме създадени, за да боледуваме“, обяснява той и съветва да приемаме болестите като гости, да ги черпим добре с необходимите билки и да ги оставим да си заминат.

Ето 8-те рецепти на Канисков, подбрани от Скандални, с които лекува най-често срещаните онкологични диагнози.

1. Обща рецепта при рак

Вземат се 150 г листа от столетник (всички видове алое-трионче) и се настъргват на пластмасово ренде. Желателно е растението да е от 3 до 5 г., листата да бъдат набрани 2 седмици, преди да започне изпълнението на рецептата, и да са стояли на тъмно. В подходящ стъклен буркан се изсипват настърганите листа от алоето, като се прибавят с бъркане 250 г чист пчелен мед и 350 г силно и гъсто червено вино от сортовете Каберне, Мерло, Мавруд или Мелнишка лоза (до 17 алкохолни градуса). За достигане на алкохолните градуси може да се ползва като добавка и домашна силна ракия, варена от същите сортове лоза.

Съдържанието в добре затворения стъклен съд престоява най-малко 5 дни на тъмно на умерена температура – 18-22 градуса, като често се разклаща. Прецежда се през тензух или пластмасова цедка (при изпълнението на рецептата да не се използват метални прибори – бел. авт.). Приготвеният сироп се приема 3 пъти дневно по 1 с. л. преди хранене. Курсът да се прави до 3 месеца.

2. При рак на кожата

Листа от столетник – алое, се набират и се оставят да престоят на студено и хладно 14 дни. Листата се настъргват на пластмасово ренде и престояват 24 часа. Прецеждат се през тензух или пластмасова цедка. Към 100 мл прецеден сок от алое се прибавят по 20 мл евкалиптово и рициново масло в подходящ стъклен тъмен съд. При употреба преди намазването на поразените участъци сместа се разклаща. Намазването да се извършва 2-3 пъти дневно. Препоръчва се и вътрешният прием на алое, приготвено по общата рецептата против раковите заболявания по указаната схема.

3. При рак на черния дроб

200 г сок от праз и 300 г сок от кромид лук се смесват в 600 мл бяло вино и се оставят да престоят 5 дни, като периодично се разклащат. След 5 дни към сместа се прибавя и 200 г мед и се оставя да престои още 3 дни, като пак се разклаща често. Пие се по 1 с. л. 30 мин преди хранене 4 пъти дневно.

4. При рак на гърлото

Китка свеж бял пелин се счуква между два камъка. След това се поставя върху марля, тензух или бархетно парче плат. Върху него се посипва 1 с. л. нишадър (от аптеката). Поставя се върху гърлото, увива се в 3 пласта вестници. Това се прави всяка вечер (за през нощта) в продължение на 40 дни. Препоръчвам и вдухване в гърлото на 1 щипка нишадър дневно, сутрин, след приема на йодова тинктура. Как става това вдухване най-лесно? – Една пластмасова сламка за безалкохолно се запълва в единия край с 0,5 см нишадър, а от другия край се вдухва енергично в гърлото на болния.

5. При рак на стомаха и червата

Вземат се по 100 г стръкове и корени от лечебен ранилист, по 50 г корени от черен оман, стръкове хвощ, цвят лавандула, по 30 г стъбло и лист бял имел, корени кукуряк, цвят невен, корени омайниче. Смесват се добре, вземат се 2 с. л. и се слагат в 700 мл студена вода. Вари се 10 мин, кисне поне 30 мин. Отварата, подсладена с мед, се пие по 1 винена чашка ( 120-150 мл) преди хранене, 5 пъти дневно – през 3 часа.

6. При рак на гърдата

200 г цвят от слез и 100 г стръкове от росопас се смесват. Вземат се 2 с. л. , поставя се в 1 л вряла вода – накисва се похлупено 60 мин. Прецежда се. Запарката се пие 4 пъти дневно по 250 мл преди хранене, подсладена с 1 ч. л. мед.

7. При рак на простатата

Смесват се по 100 г стръкове невен и стръкове лепка, вземат се 2 с. л. от сместа и се вари в 500 мл вода в продължение на 5 мин. След изстиване се прецежда. Отварата се приема на дози 4 пъти дневно по 120 мл, като във всяка доза се прибавя сокът от 1 черна ряпа (Raphanus negra) – обелена и настъргана на пластмасово ренде и изстискана през тензух.

8. При рак на белия дроб

Вземат се по 50 г от следните билки: стръкове имел, корени и стръкове лечебен ранилист, стръкове хвощ, цвят лавандула, корени черен оман, цвят невен, стръкове жълт кантарион, и се смесват добре. Три с. л. от сместа киснат в 1 л вряла вода 2 часа. Пие се по 1 винена чашка (120-150 мл) 4 пъти дневно вместо вода.

Източник: Novini.store

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 0 Average: 0]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар