Home » България » Ванга рядко греши: Ето докога духът на Преподобна Стойна ще бди над България
Ванга рядко греши: Ето докога духът на Преподобна Стойна ще бди над България

Ванга рядко греши: Ето докога духът на Преподобна Стойна ще бди над България

Сподели новината

88 години след смъртта на Преподобна Стойна храмът й край мелнишкото село Златолист не престава да се пълни с вярващи християни и туристи, които идват да се докоснат до чудното място.

Местните разказват, че чудесата там са станали почти ежедневие, а хората, които са се излекували или са получили знаци за бъдещето са стотици. Според тях това се дължи на факта, че духът й продължава да се явява на това място, разбра „Скандални„.

Легендата разказва, че Преподобна Стойна е възкръснала 3 дни след смъртта си и оттогава в храма чудесата не спират. Дядо Стамен разказва, че тя е живеела изключително скромно и се е хранела предимно с ябълки, грозде и маслини.

Имала уникални способности да лекува и да провижда в бъдещето.

ЖЕНА РАЗКАЗВА, ЧЕ ПОСЕТИЛИ ЦЪРКВАТА КРАЙ ЗЛАТОЛИСТ НА МИНАЛИЯ ГЕРГЬОВДЕН. СЪПРУГЪТ Й ИМАЛ ЗДРАВОСЛОВЕН ПРОБЛЕМ И ЗАПАЛИЛ СВЕЩИЧКА.

След това се качил до одаята на Преподобна Стойна на втория етаж. Тогава чул глас, който му казал: „Иване, здрав си, Иване“. Когато се прибрали, той видял на рамото си малък белег, все едно са го оперирали с лазер. Белегът почти изчезнал, а от здравословните проблеми нямало и следа и в момента мъжът вади прехраната си като строителен работник.

Петричката пророчица Ванга многократно е казвала, че Преподобна Стойна е нейна предтеча. В едно от пророчествата си Ванга казва, че духът на Преподобна Стойна ще бди над България в продължение на 1 век след смъртта й (22 декември 1933 година), а духът й ще се появява в храма, за да лекува и да помага на хората.

Как е изглеждала Преподобна Стойна, свидетелства само портретът, закачен в монашеската килия. Там всичко е оставено, както е било по нейното време. До вратата й има масичка, върху която е поставена една книга. В нея вярващите пишат своите желания. В средата на храма, под купола пък има мраморна плоча с двуглав орел. Хората вярват, че в камъка е стаена наземна сила. Ако човек остане малко върху него, се зарежда с целебна биоенергия.

Източник: Виж ти

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар