Home » Скандално » Бойко Борисов: Хората ме обичат. Дори да ме вкарат в затвора ще съм като Васил Левски!
Бойко Борисов: Хората ме обичат. Дори да ме вкарат в затвора ще съм като Васил Левски!

Бойко Борисов: Хората ме обичат. Дори да ме вкарат в затвора ще съм като Васил Левски!

Сподели новината

Експремиерът Бойко Борисов явно вече се готви за варианта да попадне в затвора, след като вътрешният министър Бойко Рашков заяви, че подготвя ареста му.

Лидерът на ГЕРБ обаче не смята да се задържа дълго там.

“В затвора ще стана герой. Ще бъда новият Левски. Народът ме обича и ще ме освободи” – смята Борисов, писа Kritichno.com.

Обвиненията срещу него са за корупция, свързана предимно с еврофондовете, както рекет, изнудвания и други подобни деяния.

Главният прокурор Иван Гешев засега се явява единствената пречка Борисов да бъде съден. Неговото бездействие осигурява “чадър” за бившия премиер.

Навсякъде по света преди избори от някои от участниците в тях могат да се чуят измишльотини и лъжи. Има обаче страни, където този тип участници успяват да вдигнат толкова шум, че направо заглушават останалите гласове. България е сред тях, коментира Борсиво.

Все по-далеч от реалността

Особеното на кампания за предстоящите предсрочни избори беше, че в тази роля са влезли най-голямата (поне засега) партия и по-специално нейният лидер. В една или друга степен разпространяването на небивалици винаги е било негова отличителна черта. Сега обаче, опитвайки се да наложи някакъв свой прочит на събитията, той като че ли надминава себе си.

„Искат да съборят парламента и да продължат в условията на еднолична диктатура.”

„Единствената причина за смяната на шефовете на службите за сигурност е разкриването на шпионските мрежи на Русия. Оттук нататък никой никога в България няма повече да разкрие руски шпиони.“

„Така е било 1944 година. Аз съм се чудил как е станало, а то точно така е станало: избили са елита на нацията и след това – айде 45 години комунизъм. Това в момента се опитват да направят.”

„Така сме паднали под турско робство, един по един са падали градовете ни и другите не са се притичали на помощ.“

Каква е целта и ще бъде ли постигната

Да се анализират и опровергават подобни измислици е обидно, защото освен напълно абсурдни те са и крайно цинични. А е и ненужно, защото в тях могат да повярват само отчайващо заслепени и непоправимо откъснати от действителността хора.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 2 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар