Home » Скандално » Как се плаща парно в България и във Франция – разказ от първо лице
Как се плаща парно в България и във Франция – разказ от първо лице

Как се плаща парно в България и във Франция – разказ от първо лице

Сподели новината

Димитър Манолов, президентът на „Подкрепа“, бие тревога по повод увеличението на енергията. Как ще оцеляват бедните? Те и без това едва кретат, а сега…

Бях решил отдавна да не пиша на тази тема, защото тя е тема табу у нас, всички и всичко е така оплетено в бг-енергетиката, а и все предизвиквам с публикации от подобен род яда на „патриотичния“ българин.

Но думите на Манолов ме накараха да напиша този малък текст.

Точно така е, както казвате г-н Манолов, но не е само това.

На хората с ниски доходи във Франция, например, се дават такива помощи за отопление, че накрая като тегли чертата бедният човек, вижда, че почти нищо не трябва да плати.

Онзи ден един българин ми показа фактурата си за изравнителна сметка и ми каза – виждаш каква нищожна сума трябва да доплащам. И тя е по-малка и от тази сума, която плащам сега в България за необитаем апартамент с откачено парно, но ми начисляват сградна инсталация. Значи Франция ме топли и ми плаща, а България за празно жилище ми взема повече пари!

Това е, дами и господа!

А, и още нещо.

Още ония дни, при първата новина за поскъпването на отоплението, премиерът на Франция излезе пред народа си по телевизията и обяви, че правителството ще наложи пределни цени на енергията!

Ами, това е.

И то в една от най-богатите страни!

А, щях и това да забравя – едно от решенията бе, че на около 6 милиона френски граждани ще се отпуска чек по 100 евро за посрещане на увеличението.

Забележете, не на бизнеса, а на гражданите…

И премиерът Кастекс каза – няма нужда никой да подава молба, документи, ние знаем кои са тези нуждаещи се граждани. Те ще си получават чека у дома, в пощенската кутия…

Да, такива ми ти работи по оня свят, който у нас все плюем…

И колко още…

Но хайде, че ще ни заболи главата…

Пък и изборно време е. Изтърва ли се такова шоу? Хайде бе, отопление…Голяма работа, че толкова хора мръзнат на студено. Не е вярно това! А и да са мислели през лятото, нали? Дий, хайде, че партийните каси са почти изпразнени…

Димо Райков, фейсбук

Дунав мост

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 0 Average: 0]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар