Home » Полезно » Как Бог създал жената? Притча, която всеки трябва да прочете
Как Бог създал жената? Притча която всеки трябва да прочете

Как Бог създал жената? Притча, която всеки трябва да прочете

Сподели новината

Животът на всяка една жена е една вечна борба. Жените се тези, които отглеждат децата в едно семейство, които се грижат домът да е подреден, които имат задачата трапезата вкъщи да е сложена.

И отгоре на всичко това те успяват да грейнат от щастие, любов и радост на секундата, в която забележат любимия, децата или близките си. И точно там е силата на жената – в нейната очарователна усмивка. Усмивка, която нерядко служи и за маска. А зад маската се таят и болка, и печал, и тъга.

Но жената е свикнала да се бори винаги и дори най-големите препятствия не са в състояние да я откажат, ако е решила нещо. Готова е да се лиши от всичко, за да може малката ѝ дъщеря да облече нова рокля, а по-големият батко да получи така мечтаната футболна топка. Жената е това, което кара света да се върти. Но как ли е започнало всичко?

Ето какво разказва една притча, която намерихме от Скандални:

„Бог работил до късно на шестия ден, за да създаде жената. Към него се приближил един ангел и полюбопитствал защо отделя толкова време за една жена.

„Защото трябва да се съобразя с над 200 изисквания. Тя трябва да се мие лесно, но да не е пластмаса, да има над 200 подвижни части и при това да се движи грациозно. Трябва да се лекува сама, като е болна. Да работи по 18 часа на денонощие.

Необходимо е да има само две ръце, но да може да прегръща с тях едновременно няколко деца, и то така да ги прегръща, че да излекува всяка болка, независимо дали е душевна или са си ударили коляното. Тя ще е нежна, но и силна. Ще може да мисли, да се аргументира и да убеждава. Ще изглежда ранима, но в нея ще има голяма мощ. И все пак има един недостатък.“

Ангелът бил изключително впечатлен.

– Но това е невъзможно. Как ще направиш всичко това за един ден? Отложи го за по-късно.

– Не, не мога. – отвърнал Бог. – Трябва да я завърша още днес. Жената ще бъде моетo любимо творение!

Ангелът се заинтригувал още повече и се приближил, за да види отблизо това създание. Той я докоснал и възкликнал:

– Господи, та тя е толкова крехка и нежна!

– Да, така е, но аз я направих много силна. Никой не може да си представи какво може да издържи и да преодолее жената. Тя може да изглежда крехка и ранима, но в нея има огромна мощ.

– А ще може ли да мисли? – попитал Ангелът.

– О, разбира се. Не само ще може да мисли, но и да убеждава!

Ангелът отново се доближил и докоснал лицето на жената.

– Но тук има някакъв дефект… Защо бузата й е влажна?

– Не, това не е дефект. Това са сълзи. – поправил го Бог. – Те ще изразяват нейната мъка, любов, нейната самота, страданията и гордостта й.

Ангелът бил още по-очарован и изумен.

– Господи, това наистина е гениално творение! Ти за всичко си помислил. Жената наистина е изумителна! И толкова прекрасна…

– О, да. В нея има сила, на която ще се възхищават всички хора на земята. Тя ще може да се смее, когато й се плаче. Ще се усмихва, когато й е тежко. И ще бъде способна да помага на другите, когато тя самата се нуждае от помощ… А само един неин поглед ще прави това, което не е по силите на никой друг…

Ангелът занемял от възхищение и почуда. А Господ тъжно въздъхнал:

– Но има нещо, с което не мога да се справя. Нещо, което зависи от нея и ако тя не успее да поправи, може да провали целия й живот. Това е, че тя не знае собствената си цена.

Източник: Гнездото

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар