Home » Скандално » Проф. Иво Христов: Операция „Пандемия“ прикрива раждането на новият 5-полюсен свят (видео)
Проф. Иво Христов: Операция "Пандемия" прикрива раждането на новият 5-полюсен свят (видео)

Проф. Иво Христов: Операция „Пандемия“ прикрива раждането на новият 5-полюсен свят (видео)

Сподели новината

Пандемия няма. В момента тече операция по демонтажа на еднополюсния западен модел и замяната му с многополюсен. Ще живеем в 5-полюсен свят.

Само две от тези пет политико-икономически зони (САЩ и ЕС), на които се разделя света, ще са под контрола на Вашингтон. Останалите 3 ще са с центрове Русия, Китай и Бразилия. Със сигурност има сключен таен договор между САЩ, Русия и Китай за разпределянето на света на зони на влияние. Ако не ви се вярва, спомнете си конференцията в Ялта още преди края на ВСВ (февруари, 45 г.) и салфетките, на които бъдещите победители Русия, САЩ и Великобритания си разпределят света. Това заяви топ геополитическия анализатор проф. Иво Христов в предаването „Въпросите“ по ТВ1.

Ето какво още каза той:

(В текста по-долу редакцията на Skandalni си е позволила да вметне само някои разяснения, примери и илюстрации върху думите на проф. Христов с цел текста да е разбираем и за по-неподготвената геополитически част от нашата аудитория)

След 20 години опити да наложат контрола си върху цялата планета, след като стигнаха до границите на Русия и заградиха Китай по море и бяха предупредени, че пресекат ли тези „червени линии“, следва Ядрена война, на САЩ и западните им партньори най-сетне им увряха главите, че нищо повече не могат да постигнат и трябва да седнат с Китай и Русия на масата на преговорите. Случва се онова, за което Владимир Путин призова Запада на Мюнхенската конференция през далечната 2007 г. – да признаят Руската федерация за Велика сила, която има право на свои сфери на влияние. Е, след информационна война, икономически блокади, опити за цветни революции в Русия и заплахи с НАТО-вски учения досами руските граници, виждаме, че западът най-сетне е узрял за идеята да отстъпи.

Пандемия няма, има край на глобализацията и замяна на еднополюсния западен модел на управление на света с многополюсен такъв. САЩ отстъпват правото на другите две велики сили Русия и Китай да са центрове на световната власт със свои сфери на влияние по планетата. А самата пандемия, зелената сделка и всевъзможните джендър политики на идентичността са просто медийната пушилка, зад която се случва разграждането на еднополюсния глобалистки модел.

В момента се пренастройва машината – прекъсват се производствените и търговски вериги, които циркулираха на територията на цялата планета и се регионализират – пренасочват се да функционират само в рамките на съответната зона. В момента например частите за един продукт се произвеждат в Китай в завод, чийто собственик е холандец със суровини, добити в Чили. Готовите части се сглобяват в Индонезия, а готовият продукт се пакетира във Франция и се продава в САЩ. В новия многополюсен свят това няма да е възможно- продуктът ще се произвежда от суровини, добити в съответната зона на влияние и ще се продава пак там.

А самите зони на влияние вече са начертани и договорени. На това се дължи оттеглянето на САЩ от Азия – изтегляне на американските войски от Афганистан и изоставянето на Саудитска Арабия в китайската сфера на влияние. В момента 80 % от импорт-експорта на Саудитска Арабия е свързан с Китай, а само допреди 6 години същият процент беше свързан със САЩ. На това се дължи и проектът „Три морета“, който разделя американската и европейска зони на влияние от руската.

Очевидно на въпросните тайни преговори САЩ са обещали да оставят Украйна в руската зона на влияние. Точно затова на конференцията на НАТО в Латвия преди 2 дни Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви в прав текст на украинския външен министър, че ако Русия нападне Украйна, НАТО няма да защити Киев с военна сила. Skandalno.net

ВИЖ ВИДЕОТО:

Препоръчваме ви да гледате видеото от 4.28 мин. нататък.

Източник: Скандално

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар