Home » Клюки » ВИДЕО с пеещия бъдещ културен министър подлуди мрежата
ВИДЕО с пеещия бъдещ културен министър подлуди мрежата

ВИДЕО с пеещия бъдещ културен министър подлуди мрежата

Сподели новината

В социалните мрежи може да бъде открито видео с изпълнение на песента „Облаче ле бяло“ от проекта „Отключи сцената“, който поне засега е единственото голямо постижение на новия министър на културата от новия кабинет, който ще управлява България – Атанас Атанасов.

На сцената са Атанасов и няколко негови приятели, а публиката изпада в истинско умиление и възторг.

Засега за Атанас Атанасов се знае, че завършва езикова гимназия в Хасково като един от отличниците на випуска. Тренира и тенис, като на 14 г. става републикански отборен шампион по двойки заедно с Григор Димитров.

Тренира и тенис, като на 14 г. става републикански отборен шампион по двойки заедно с Григор Димитров.

Има бакалавърска степен по “Театрално изкуство” от Whitman College (САЩ), където е приет с пълна стипендия и се дипломира в топ 3% на випуска.

Освен артист пред камерата и на сцената е и продуцент на документално кино. Филмът му „Отключи сцената“ е показан на 5 международни фестивала и печели първо място в категорията „Избор на публиката“ в Джорджия, САЩ. Филмът разказва историята на проекта “Unlock the Stage”, който започва в Лос Анджелис и чрез онлайн кампания набира средства за възстановяването на читалището в родното село на баба му и дядо му – Татарево.

Вече 6 поредни години организира фестивала “ОТКЛЮЧЕНО”, за да поддържа сцената на читалището жива. Живял е в Холивуд, Берлин и Лондон.

„Моята главна цел тогава и лична кауза беше дядо ми и баба ми да са живи, за да могат да видят читалището живо отново, защото те целият им професионален живот е имал в това село и като учители в селото доста голяма част е била свързана с културния живот“, сподели кандидат-министърът за проекта му в българското село.

„Аз вече учех актьорско майсторство в Щатите, когато за първи път видях залата и още от първия момент ми беше мечта да я видя жива някой ден. Всъщност вече бях завършил и живеех в Холивуд, когато започнах да събирам средства за неговото евентуално реставриране“, разказа още той.

За да отключи вратите на културното средище, Атанасов събира пари чрез благотворителна кампания в САЩ. Сградата на читалището е ремонтирана заедно с киносалона, в който през октомври 2015 г. за първи път от десетки години насам има прожекция. Следват концерти и културни прояви. На една такава през 2019 г. е и Кирил Петков.

„Един млад човек, който лично мен много ме впечатли, защото сам беше възстановил едно читалище в едно село, близо до Пловдив, и сам беше докарал световни звезди от неговите лични познати да направят едно от най-хубавите събития в това село“, така описа тогава Кирил Петков от „Продължаваме промяната“ (ПП) бъдещия министър на културата.

Две години след това точно Кирил Петков кани 31-годишният Атанасов да стане част от „Продължаваме промяната“, а в папката с имената на министри, която върна на президента срещу този на културата бе записано името Атанас Атанасов.

„Смятам, че културата трябва да има много по-централно място в България. И не само да показваме на какво сме способни, но да започнем да отглеждаме една аудитория, която да цени стойностното изкуство, и да ги отглеждаме от малки“, заяви бъдещият културен министър Атанас Атанасов.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар