Home » Клюки » Анастасия Мозер: Как да се справя с 600 лв. пенсия?
Анастасия Мозер: Как да се справя с 600 лв. пенсия?

Анастасия Мозер: Как да се справя с 600 лв. пенсия?

Сподели новината

„Благодарение на това, че вземам пенсията на покойния ми мъж Чарлз Мозер, успявам да преживявам. Иначе в България дори бях заместник-председател на парламента и пенсията ми е 600 лева в момента. Как да се справим пенсионерите.“

Това сподели при първото си завръщане след две години в страната главният секретар на БЗНС и народен представител в четири парламента Анастасия Мозер.

„За съжаление, тук нищо не се е променило. Ние сме най-бедната държава в ЕС и не вървим в крак с това, което става в ЕС. При пазарна икономика, когато се забавиш, губиш много, защото някой друг се нагласява в това пространство. Но искам да вярвам, че отминалите избори ще доведат до по-стабилно правителство, за да може България да функционира отново, както трябва“, смята Мозер.

84-годишната политичка в момента живее с котката си, но смята отново да се върне в Щатите.

„Там хората не гледат внуци като тук постоянно. По-уредено е, има хубави къщи, а тук нашите стари къщи приличат на вехтошарски магазин.

Винаги съм защитавала земеделския сектор и смятам, че той е много подценяван. Както би казал навремето осмият министър-председател на България Константин Стоилов – ако погледне, всеки ще намери цървулите на дядо си на тавана. Хората се срамуват, ако са със селско потекло. А моят баща се гордееше с това.

И аз смятам, че така е правилно, защото ако земеделският сектор у нас е силен, държавата няма да разчита постоянно на другите страни“, смята Мозер.

Относно коронавируса тя смята, че болестта е нещо наистина непредвидимо и необяснимо, защото все още не могат да намерят източника му.

„Но съм много учудена, че при състоянието на нашата наука и медицина все още не са се справили по-добре. Аз съм ваксинирана. Трябва да направим поне това, което зависи от нас, и да покажем отговорност и към себе си, и към околните“, казва Анастасия Мозер.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар