Home » България » Актрисата Неда Спасова: Ботев и четата му са дали живота си, за да не ходя днес с бурка
Актрисата Неда Спасова: Ботев и четата му са дали живота си за да не ходя днес с бурка

Актрисата Неда Спасова: Ботев и четата му са дали живота си, за да не ходя днес с бурка

Сподели новината

„За мен Ботев винаги е бил светило. Това е човек, и четата му, и всички тези пора около него, които са дали живота си, за да може днес мен да ме има, да съм свободна, да съм облечена в бяло, да нямам разни шалове и бурки“

Това каза в студиото на bTV актрисата Неда Спасова.

Тя изпълнява ролята на Венета, съпругата на великия български поет и борец за свобода, в нов игрален филм за него. Продукцията е вече завършена, а премиерата ѝ ще е на 3 март.

„Бих казала на хората да не губят този хъс, който е имал Ботев, защото ние го имаме, ние го носим, това е архетип, това е нещо, с което сме родени. За съжаление от време на време го губим, съмняваме се, уморяваме се.

Надявам се да сме по-силни, за да се борим за нашата красива държава да има този вид, който Ботев си е представял“, допълни актрисата.

Режисьор на филма за Христо Ботев е Максим Генчев. Неговият филм за Васил Левски беше подложен на унищожителни критики още с появата си на екран през 2015 година. В ролята на Ботев видим младия актьор Деян Жеков.

Продуцентът на филма Десислава Ковачева разказа, че авторите са искали да покажат реалистично великият поет и четниците му. Тя припомни, че Ботев е жертвал живота си едва 28-годишен, а много от четниците му са били само на 22-23 години. Затова при кастинга авторите на филма са избрали млади хора от НАТФИЗ.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар