Home » България » Костадинов, Възраждане: Членството ни в Европейския съюз не отговаря на националния ни интерес
Костадинов Възраждане: Членството ни в Европейския съюз не отговаря на националния ни интерес

Костадинов, Възраждане: Членството ни в Европейския съюз не отговаря на националния ни интерес

Сподели новината

„На този етап членството ни в Евросъюза не отговаря на националния ни интерес. Трябва да бъдат предоговорени условията ни за членство, в противен случай може да искаме да напуснем„, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов пред БНТ.

Той поиска преразглеждане на позициите ни в ЕС: „Ние сме част от европейските регулации и когато нещо не ни е изгодно, ние можем да го променим. Друг е въпросът, че никой не повдига темата“, каза още лидерът на „Възраждане“.

По думите му имаме липса на демократична представителност в ЕС и даде пример с Великобритания, която излезе от общността.

Относно ситуацията в Украйна Костадинов коментира, че не е срещу натовските бази в България, а срещу тези на САЩ у нас.

„Очевидно е, че тази държава се разпада и то не от натиск на изток, а от натиск на запад“, каза той и допълни, че в страната има българска общност, за която трябва да мислим.

По думите му България не защитава интересите си и по отношение на Северна Македония и допуска да бъде предупреждавана за санкции от страна на САЩ: „България има НАТО-вски бази, това са поделения на българската армия. Не американските, не турските, а нашите войски гарантират териториалната ни цялост“, подчерта лидерът на „Възраждане“.

Попитан и за здравната криза и какво е решението, Костадинов обясни, че трябва да се премахнат бизнес отношенията в болниците.

„За здравната криза основният проблем е, че здравната ни система беше превърната в търговско дружество. Решението може да бъде като отпадне търговския статут на болниците, така че да няма губещи болници“, каза още той.

Според него има ли печалба, има и болница:

„Няма ли печалба – няма и болница. Откъде-накъде? Нали затова плащаме здравни осигуровки. На същия принцип може да закрием полицията и армията, те също не носят приходи, а само разходи“.

По отношение на енергийната криза Костадинов коментира, че може да се предотврати скокът в цените на тока, като се направи преразпределение на пазара. С решение на изпълнителната власт може да се „разбърка микса, така че евтиният ток да остане тук, а скъпия да бъде изнасян“.

Източник: Виж ти

 

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар