Home » Скандално » Д-р Сардовски: Масово ваксинираните се заразяват, пренасят заразата, а немалко и се разболяват
Д-р Сардовски: Масово ваксинираните се заразяват пренасят заразата а немалко и се разболяват

Д-р Сардовски: Масово ваксинираните се заразяват, пренасят заразата, а немалко и се разболяват

Сподели новината

Да, ЗЕЛЕНИЯТ СЕРТИФИКАТ не е паднал от луната, но има и хора, които също не сме паднали от там…..

Призовавам МЗ в лицето на М-р Кацаров да вкара количественото определяне на антиковид антителата, като доказателство за преболедуване в България и съответстващо по значение на зеления европейски сертификат – даващ се след ваксинация и официално преболедуване. Има лаборатории, които използват стандартизирани тестове за това и издават съответен сертификат. Това не противоречи на Регламент (ЕС) 2021/953 на Европейския парламент и „няма изрично въведена забрана от ЕС страните да регламентират и други възможности за вътрешни цели“ (виж по-долу изказване на Омбудсмана Диана Ковачева).

Аргументите в полза на това предложение са:

Въпреки че наличието на антиковид антитела само по себе си не е показателно за ефикасността на имунитета, те са доказателство за преболедуване. Тези антитела са същите и при официално и неофициално преболедували, т.е. не разграничават официално преболедувалите с положителен ПСР тест от неофициално преболедувалите с отрицателен такъв, обратно на внушението, което иска да ни втълпи зеленият европейски сертификат.

1. Въпреки че има все още научни дискусии за това дали естествено придобитият или ваксинационният е по-ефективен и дълготраен, няма единно становище, но данните от практиката, особено в страните с висок процент на ваксиниране показват, че процента на заболели след ваксиниране е значително по-голям от тези повторно заболели, което се потвърждава и от моята немалка практика, както и от други колеги. По темата има предостатъчно публикации също.

2. Има много преболедували без или с незначителни симптоми, които са с положителни антитела и имат имунитет, не по- неефективен от ваксинираните и официално преболедувалите, които имат от същите вируснеутрализиращи антитела, както след ваксинация и допълнително други насочени срещу капсида на вируса.

3. Има немалко хора с отрицателни ПСР тестове (поради фалшива отрицателност), но прекарали Ковид със съответно наличие на антитела, доказателство за преболедуване.

4. Има немалко хора с положителни антигенни тестове, прекарали ковид, със съответно наличие на антитела, доказателство за преболедуване.

5. Има и немалко хора, лекувани за ковид, без да имат ковид, но имат зелен сертификат.

6. Масово ваксинираните се заразяват, пренасят заразата, а немалко от тях и се разболяват, което поставя под въпрос предназначението на зеления сертификат, но при всички случаи не може и не трябва да води до ваксинационна дискриминация.

7. Няма убедителни доказателства, че ваксинирането след преболедуване дава значими ползи, а когато не се очакват ползи може да се възползваме от наличните, макар и редки сериозни странични действия (затова се използва оценката на здравните технологии, примерно изчисляване на съотношение полза/риск). Личното ми мнение, ако ще има някаква полза, то тя ще е от нови ваксини, адаптирани спрямо и новите мутации.

8. Написаното по-горе не е срещу ваксинацията и не я отрича. За съжаление, епидемиологията не бе опровергана от ваксинацията, която не можа да изпълни напълно целта си и да доведе до стаден имунитет, за да спре разпространението на вируса. Та в крайна сметка, ковидът ще приключи или ограничи значително, след като премине и през ваксинираните, което обаче не отхвърля ваксинирането поне на високорисковите, тъй като то значително намалява риска от усложнения и смърт, което не е малко.

Текстът е написан на разбираем за всички език, без съответни проценти и референции, които само Учените знаят и могат да си ги намерят.

Омбудсманът Диана Ковачева:

„Наясно съм с изискванията на приетия Регламент (ЕС) 2021/953 на Европейския парламент и на Съвета от 14 юни 2021 г. относно рамката за издаването, проверката и приемането на оперативно съвместими сертификати за ваксинация срещу, направено изследване за преболедуване на COVID-19 (Цифров COVID сертификат на ЕС) с цел улесняване на свободното движение по време на пандемията от COVID-19.

Важно е да се отбележи и че според Европейската комисия държавите-членки от Европейския съюз сами определят за какво да се използват сертификатите за COVID-19, както и че няма изрично въведена забрана страните да регламентират и други възможности за вътрешни цели.“

Може да МЗ да се самосезира или някой да го самосезира, като ще опитам и аз.
Ако иска някой професионалист може да допълни нещо.

Д-р Светлозар Сардовски, Фейсбук

Д-р Сардовски ваксини

Източник: Е-здравей

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар