Home » Скандално » Отец Васил Дончев: Бог ще накаже Западните еретици за кръстоносния им поход срещу православна свята Русия!
Отец Васил Дончев: Бог ще накаже Западните еретици за кръстоносния им поход срещу православна свята Русия!

Отец Васил Дончев: Бог ще накаже Западните еретици за кръстоносния им поход срещу православна свята Русия!

Сподели новината

Много голямо е разделението сред българите по въпроса за съперничеството между САЩ и Русия. И въпреки че у нас това разделение е в съотношения 80 към 20 в полза на русофилите, има едни 20 % от населението, които питаят омраза към Русия.

Една от причините за това са слабите им знания по история. И поради това те са се превърнали в лесна плячка на западната пропаганда. Тези хора не разбират, че сблъсъкът Запад – Русия не е просто военна надпревара и борба за влияние, а е сблъсък между две цивилизации, зад който стои хилядолетна идеологическа вражда.

Началото на враждата между Изтока и Запада беше поставено с Великата схизма от 1054г. или разколът между Рим и Константинопол. Основната причина за него беше нежеланието на подвластния на императора константинополски патриарх да приеме върховенството на папата, понеже папата промени догмата приета окончателно на Втория вселенски събор, което православната църква разглежда като ерес. Оттогава и до ден днешен Западът води последователна враждебна политика спрямо Православието.

Тук трябва да уточня, че нито веднъж източноправославна държава не е нападала западните християни, а напротив – винаги те са нападали нас. И между другото това е още едно доказателство, че духът на Христа е останал в източноправославната църква.

Първата цел на Запада беше Константинопол и неговото пълно унищожение. Нужно е да си припомним, че първите, които завладяха и отслабиха Константинопол бяха именно католиците — затова се е наложило в серия от военни конфликти българският православен цар Калоян да громи Балдуин и да “изрита” латинците от нашите православни земи. Въпреки това, поради вътрешни междуособици, Константинопол и Търново паднаха под мюсюлманско иго, не без помощта и на Запада.

Другият факт е, че през цялото време на нашето робство, именно Западът беше този, който помагаше на турците да запазят господството си над нас. Нека си припомним, че Русия води серия от 16 войни с Турция именно с тази цел — да бъде освободен Цариград от агаряните. Има и документирани доказателства за този факт. Преди Русия да започне Руско-турската освободителна война, едно от нейните искания в предварителния договор беше, че при евентуална руска победа — Константинопол може да стане свободен град. А исканията на Запада бяха, при евентуална руска победа, да не бъде създадена голяма славянска държава на Балканите (затова Западът ни “оряза” впоследствие на Берлинския конгрес и Македония ни бе отнета завинаги).

Изходът от войната беше пълен разгром за турците. И точно когато русите бяха на двайсетина километра от Цариград (в малкото градче Сан Стефано), и бяха готови да изгонят Султана завинаги в Азия, и да освободят бившата византийска столица, тогава Западът се намеси, и изпрати своите бойни кораби, за да запази Константинопол мюсюлмански и до ден днешен той е в турски ръце.

Мнозина твърдят, че Русия е имала имперски интереси и не ни е освободила просто, защото сме братски и единоверни народи. Тук го има и едното и другото, защото Русия действително е следвала своята външна политика, но редовният руски войник, който проля кръвта си и остави костите си по многострадалната българска земя, воюваше с мисълта, че умира за православния български брат. А руският държавен интерес е бил да се освободят православните народи, които се намират под турско робство, и след това тези новосъздадени православни държави да станат руски съюзници в бъдеще. Уви, ние не само, че не станахме руски съюзници, но станахме съюзници на нашите вековни врагове, с което се оказахме изключително неблагодарен народ. За разлика от сърбите например.

Но да се върнем на 15-ти век:

Както виждаме Западът успя да се разправи с Константинопол (Втория Рим) с помощта на турците, но след това на пътя им застана Третия Рим — Москва. През това време, докато ние бяхме под ятагана и главите ни биваха сечени като зелки, Западът успя да колонизира почти целия свят — благодарение на великите географски открития, поради което се създадоха нови и могъщи държави, една от които е САЩ. И ако в късното средновековие западноевропейските сили бяха лидерите в техния съюз против Православието, то сега Америка, като най-мощната ядрена сила, се превърна закономерно в техен наследник и водач. Но това съвсем не променя последователната враждебна политика на Запада срещу източноправославните страни.

Първите “кръстоносни” походи срещу Москва бяха по времето на нашествието на шведите в Русия. Но те бяха разгромени от свети княз Александър Невски.

Нека си спомним, че и ние имаме Зогравски мъченици (светии) изгорени живи в поредния такъв “кръстоносен” поход. Това е още едно доказателство за силната “любов”, която Западът изпитва към нас.

Следващият, който тръгна срещу Москва беше Наполеон. И той беше разбит! След това Западът, виждайки, че Русия не може да бъде уникожена чрез войни, реши, че трябва да се опита да я унищожи отвътре. С какви пари мислите беше организирана руската революция? И с какви пари болшевиките взеха властта? С пари от Запада, разбира се. Комунизмът обаче се оказа не така разрушителен, а даже изграждащ – за ужас на западния си създател. А колкото до отрицателните последици от комунизма- няма да ги отрека- имаше и такива в началото – при управлението на Сталин. Тук е и най-голямата заблуда на съвременните русофоби, които обвиняват Русия за последствията от сталинизма. Те не могат да разберат, че руският народ пострада стократно повече от Сталиновия режим, в сравнение с нас.

После дойде ред и на Хитлер и нацистите да пожелаят унищожението на Москва, но и те бяха разбити. Странно защо всеки, който тръгне против Русия, бива разбит. Откъде идва силата на русите? Отговорът е в Библията. Там е написано кой решава победителя от всяка една война. И това е единствено и само Бог!

Днешната геополитечска обстановка не се е изменила по никакъв начин. И това, че ние малките източноправославни държави сме минали под “крилото” на Запада, изобщо не означава, че сме там, защото Западът много ни обича, или защото много се е загрижил за нас, а само защото ние чисто географски стоим на пътя към тяхната цел. А тяхната изконна цел е една — Москва.

Западът винаги е бил колонизатор и целта му е да подчини целия свят под своя диктат. Единствената пречка обаче за осъществяването на евро-атлантическите завоевателни амбиции се явява Русия, понеже тя е най-могъщата ядрена сила в света. Русите разполагат с 4497 ядрени бойни глави, докато САЩ има в бойна готовност 3750.

Да, като прибавим Франция с нейните 290 и Англия с 225 ядрени бойни глави, тогава съотношението на силите НАТО — Русия ще бъде 50 / 50. Имаме ядрен паритет – и то без да включваме Китай с неговите 350 ядрени бойни глави на страната на Русия. Тоест ядрена война не може да има, а в конвенционалните оръжия Русия изпревари всички с хиперзвукови ракети и друга военна техника от качествено ново поколение.

Къде сме ние в целия този световен конфликт?

Истината е, че Западът ни ненавижда и ни счита за второ качество хора. Украйна е просто част от целия този процес. Целта е да бъде присъединена към НАТО, за да могат да разположат своите ядрени ракети на 550 километра от Москва. Затова Русия не може да си позволи да ги допусне и в Украйна, и поради тази причина там конфликтът ще завърши с война. Русия не може да прави повече компромиси, защото врагът е твърде близо. Запомнете едно — христолюбивото руско войнство никога не е нападало Запада, а винаги Западът е нападал Русия.

И ако мислите, че ни дават субсидии (на нас по-малките държави в НАТО и ЕС) по разни техни европейски програми, защото много са се загрижили за нас — жестоко се лъжете. Всичко, което правят го правят, за да изпълнят заветната си цел. И бъдете сигурни, че ако успеят и я изпълнят, ние ще им станем абсолютно ненужни.

Искам да се обърна към всички онези, които стискат палци на Запада да надвие над Русия и да им кажа, че не знаят какво всъщност искат. Единствения гарант за мира по източноправославните земи се явява руската ядренна мощ и христолюбивото руско войнство. И ако Москва падне, както видимо някои българи желаят, то тогава Западът ще се разправи и с нас за нула време. Затова всеки един, който е против православна Русия и е на страната на Запада — е противник на Православието (без дори да го осъзнава), поради своето непросветление.

И спомнете си, че всички антихристиянски (евро-антлантически) ценности, с които ни заливат днес, и които са против православните Христови ценности, против православното семейство и въобще против Божия Закон, идват върху нас точно от Запада. Да не се окаже накрая, че тези, които са подкрепяли Запада, всъщност са подкрепяли антихриста, поради неразумието си.

Ние православните имаме един прекрасен тропар, който пеем всяка сутрин в молитвите си, ама така като гледам май доста “православни” не го знаят. Сега ще им го припомня:

“Спаси, Господи, Твоите люде и благослови твоето наследие, като даруваш на православните християни победа над враговете и ги запазваш с Твоя Кръст.”

След като нашите западни “съюзници” ни оставиха с три танка и пет самолета, не ни остава нищо друго, освен да се молим.

Нека Бог да е с православна Русия и с всички православни народи. Амин.

отец Васил Дончев, „Православен свят

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар