Home » Полезно » КАКВО СТАВА: Точно преди да умрете, ще видите тези неща
КАКВО СТАВА: Точно преди да умрете ще видите тези неща

КАКВО СТАВА: Точно преди да умрете, ще видите тези неща

Сподели новината

Нови, случайно открити открития показват, че е възможно в момента преди смъртта целият ни живот наистина да „лети“ пред очите ни.

Група учени изследвали мозъчните вълни на 87-годишен пациент, страдащ от епилепсия, използвайки устройство за електроенцефалография (ЕЕГ), но той претърпя фатален инфаркт в средата на изследването, което доведе до изображения на умиращ мозък, пише Би Би Си.

Те показаха, че 30 секунди преди и след спиране на сърдечния ритъм мозъчните вълни на пациента реагират по същия начин, както когато човек сънува или си спомня нещо.

В проучване, публикувано миналия вторник в списание Frontiers in Aging Neuroscience, група учени откриха, че този тип мозъчна активност може да показва, че в последните мигове преди смъртта ние наистина помним всичко, което преживяхме за последен път.

Д-р Аджмал Земар, съавтор на изследването, каза, че екип от учени от Ванкувър случайно е направил първия мозъчен образ на смъртния му одър.

„Това се случи съвсем случайно, нито сме планирали такъв експеримент, нито ще записваме тези сигнали“, казва ученият.

На въпрос дали това означава, че преди смъртта виждаме моменти, прекарани с близки и други щастливи спомени, д-р Земар каза, че няма отговор.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар