Home » Полезно » Когато имам проблеми, винаги си паля по един дафинов лист и поне 4 грижи изчезват
Когато имам проблеми винаги си паля по един дафинов лист и поне 4 грижи изчезват

Когато имам проблеми, винаги си паля по един дафинов лист и поне 4 грижи изчезват

Сподели новината

Днес дафиновият лист е една от най-използваните подправки в кулинарията. Свикнали сме да го добавяме към почти всяка една гозба, която е с месо и зеленчуци.

В миналото обаче тази подправка е била още по-високо ценена, тъй като предците ни са я ползвали с най-различни цели. Какви са ползите от запаления дафинов лист?

По-малко стрес и безпокойство

Смятало се е, че горящият дафинов лист действа успокояващо на нервната система и лекува стреса и безпокойството. Всъщност това било една от причините хората да палят листата на подправката. Самият дим успокоява тялото и го дарява с повече енергия. Само няколко минути са нужни човек да вдишва изпаренията, за да усети спокойствие.

Лекува възпаленията

Вярва се, че дафиновите листа действат благоприятно на възпаленията в ставите и ги лекуват. В подправката се съдържа веществото евгенола, което всъщност действа като противовъзпалително средство. Грижи се за имунитета В дафиновия лист има витамини и минерали, нужни за функционирането на тялото. Когато листата изгарят и човек поглъща от дима, може да подсили имунитета си.

По-добра бдителност

Освен, че листата имат успокояващ ефект, те могат да рефлектират положително и върху бдителността на човек. Не е случайност това, че мнозина ги използват в борбата срещу хроничната умора.

Повишават вниманието

Като последно положително действие ще посочим това. Да, листата, докато изгарят и човек вдишва от дима, успокоява нервната си система, повишава бдителността и вниманието си и се чувства много по-концентриран и работоспособен. Опитайте, ако желаете, и сами ще се уверите, че дафиновият лист може да бъде ползван не само като подправка в кулинарията, но и с друга цел!

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар