Home » Скандално » Шофьор: Днес усетих кофти тръпка – 11.76 литра за 20 лева! /СНИМКИ/
Шофьор: Днес усетих кофти тръпка - 11.76 литра за 20 лева! /СНИМКИ/

Шофьор: Днес усетих кофти тръпка – 11.76 литра за 20 лева! /СНИМКИ/

Сподели новината

Цените на горивата от снощи навярно са най-коментираната тема у нас. Социалните мрежи буквално завряха от снимки и видеа, направени по бензиностанции из цялата страна. Преди минути с редакцията на Plovdiv24.bg се свърза шофьор, който сутринта е заредил в града под тепетата.

Ето какво ни разказа той:

Снимки от бензиностанция„Здравейте! От сутринта разни експерти и тесни специалисти ни обясняват как нямало поскъпване, как то било само по малките бензиностанции и че нямало никакво основание за поскъпване на горивата.

Да си чешат езиците, колкото искат. Факт е, че преди малко заредих газ на 1.70 лева за литър, при положение, че вчера по това време бе 1.40. На голяма бензиностанция в Пловдив, не на малка. Кофти тръпка!

В началото на пандемията през март 2020 година за 20 лева пълнех догоре, защото тогава цената на газта бе паднала до около 0.84 лв. Сега за същите пари – 12 литра без малко или 11.76 литра най-точно. Спорен ден на всички и честит празник!“.

Цените на гориватаОт Скандални припомняме, че вчера беше истинска лудост по бензиностанциите, като дори бяха забелязани хора с бидони, пълнещи гориво.

Навръх националният празник нито има дефицит на гориво, нито чакащи да заредят, а диапазонът от най-ниската до най-високата цена е 62 стотинки. Това е ненормално и говори, че има откровени опити за спекула и всяване на паника“, коментира и Георги Илиев – управител на бензиностанция от голяма верига на бул. „Марица“.

Той призова хората да не се поддават на внушения и провокации, с които изобилстват социалните мрежи, защото рафинериите са пълни. Днес най-евтиният бензин А95 и дизел в Пловдив се продават на 2,52 лв., а най-високите цени достигат до 3,14 лв. в бензиностанциите на „Круиз“, където вчера се извиха първите опашки. Няколко известни големи вериги заковаха цените си на 2,99 лв. за А 95 и дизел и 1,70 лв. за газ.

Лудница по бензиностанциитеХората, работещи от години в бранша, коментират, че и условията, и доставчиците, и пазарът са едни и същи. Всички плащат еднакъв акциз, който е основно перо във формирането на цените на горивата у нас. Такива огромни разлики на литър бензин и нафта са ненормални и се дължат на презастраховане.

„Има обективни обстоятелства за покачване на цените на горивата и те са свързани с поскъпването на петрола в световен мащаб. Логично е това да се отрази и на цените в България, но говорим за по няколко стотинки отгоре“, коментират експерти на Българската петролна и газова асоциация.

Паниката у нас обаче не е базирана на никакви обективни факти, заяви пред БНТ тази сутрин изпълнителният директор на Българската петролна и газова асоциация Андрей Делчев. И подчерта, че складовете са пълни, а в световен мащаб има излишък на нефтени продукти.

Какво се случва по бензиностанциитеЕто и част от коментарите в мрежата:

• Разбирам, днес да започна войната в Украйна, ами то чяла седмица мина….какво очаквате! Първо, както по-долу е написал цените един човек Инсата е с точно определение спекулант!!! Внимавайте къде зареждате! Но да, цените ще се катерят нагоре, а вероятно и ще има недостиг….това е очаквано! Докато не разкарат Путин от бункера ще е така….сърдете се на него! И на арабите, щото те сега упорстват и не дават да се пипат количествата за добив НАРОЧНО! Но пък Европа и УС вероятно ще освободят малко стратегически резерв да успокоят цените за следващия месец!

• Ами спрете се. Един месец всеки ще изкара без кола. Само с вайкане не става.

• Обещано от ПП и РАДЕЦКИ! Къде са протестърите? Защо мълчат и се крият? Защото не им плащат вече! Честито ОСВОБОЖДЕНИЕ!!!

• Пак иди на Инсата да зареждаш. Тия не са в час. За половин ден вдигнаха А95 от 2.58 на 2.99. Бензина на повечето бензиностанции е до 2.80 лв като има и на 2.64. Газта е до 1.50 лв, на Инса,Круиз е по 1.70 лв, а на Топливо 1.75. Та гледайте къде зареждат.

• Продължава ли сега промяната?

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар