Home » Скандално » Халваджиян: Да излизаме от ЕС и да ставаме република на Pyсия, ако не желаем да сме с HAТО
Халваджиян: Да излизаме от ЕС и да ставаме република на Pyсия ако не желаем да сме с HAТО

Халваджиян: Да излизаме от ЕС и да ставаме република на Pyсия, ако не желаем да сме с HAТО

Сподели новината

Продуцентът Магърдич Халваджиян коментира ситуацията в Украйна по NOVA.

„Не желая да говоря за политика, но тя е част от живота. Не вярвах, че ще се стигне до тук.

Мислех, че Путин заплашва, но истината е, че няма оправдание за нахлуване в чужда територия и за започване на война. За убийство не може да има оправдание. Живял съм в общежитие с хора в Москва от всички републики, в предишното СССР.

Имам приятели руснаци и украинци, които са живели заедно. Имат проблеми, но не са такива като между Полша и Русия. Има украинци, които не желаят да говорят руски, но и в България го има този проблем. Това е наследството ни от социализма“, коментира в студиото на „На фокус с Лора Крумова“ продуцентът Магърдич Халваджиян.

„Според мен в Русия винаги е имало имперско мислене. Там никога не е имало истинска демокрация и обикновените хора мислят така. След царя идва Ленин, Сталин и сега в последните години има псевдо демокрация. Затова по друг начин там се решават нещата. Не искам да съм краен, но Путин се чувства опрян до стената и започва да плаши, и да показва мускули.

Но смятам, че всичко това ще се отрази много лошо на Русия. Тя е голяма военна сила, но не и икономическа. Продължавам да вярвам, че не е късно да се седне на масата и да се говори. За съжаление цивилизацията върви към разруха. Така е завършвала всяка самонадеяна и самозабравила се цивилизация в човешката история. Не искам да звуча песимистично, но виждам колко арогантен е станал целият свят. Не е само Путин, а от всякъде чувам подобни самонадеяни и арогантни гласове на политици, които са си повярвали, че са богове.“

Продуцентът Магърдич Халваджиян коментира ситуацията в Украйна по NOVA.

„Моето лично мнение е, че света трябва да даде отпор на такава агресия. Българите се опитваме да минем между капките с оправданието, че сме много малки и от нас нищо не зависи. Но ние не сме Швейцария и не можем да пазим неутралитет. Ситуацията е ясна – ние сме в НАТО и трябва да играем по правилата. Ако не желаем да спазваме правилата, да излизаме от съюза и да ставаме република на Русия“, коментарът на продуцента за българския манталитет да се опитваме да хитруваме.

„Страхотна е съпричастността на десетките българи, които помагат и отварят дамовете си. Така и трябва да бъде. Това е нормално нещо, защото хората бягат от война. Но да се замислим защо когато бягаха сирийските бежанци не си давахме домовете? Тогава имаше и протести, но според мен имаме двоен аршин за много неща. Ние все се опитваме да ни е изгодно и да се наместим. Ние като хора сме такива и политиците ни са такива“.

Имаме комплексите на малката държава. Подиграваме се на Македония, че всичко там е измислено, но ние сме подобни. Ако се погледнем от страни ще видим, че също си измисляме някакви неща, например, че сме много талантливи. Но това са комплексите на малките нации.

Измислят си някакви истории, за да поддържат самочувствието си, защото вътрешно си знаят, че от тях не зависи нищо. Но всъщност трябва да имаме позиция – категорична, точна и ясна. Ние нямаме една тема, по която да сме обединени.“

Източник: plovdiv24

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар