Home » Скандално » Тома Биков през 2012 г.: Бойко Борисов е карикатура на диктатор! Трябва да е в затвора
Тома Биков през 2012 г.: Бойко Борисов е карикатура на диктатор! Трябва да е в затвора

Тома Биков през 2012 г.: Бойко Борисов е карикатура на диктатор! Трябва да е в затвора

Сподели новината

Повечето българи, които се интересуват от политика, вероятно са забравили, че дежурният по реакции от всякакво естество депутат от ГЕРБ Тома Биков, имаше меко казано негативно отношение към трикратния ни премиер-министър.

Това отношение бе факт само допреди няколко години и остана документирано за всеки, който проявява интерес към превъплащенията на политическата ни каста.

„Борисов не е диктатор. Той е карикатура на диктатор. Второто не е по-малко вредно от първото. Този човек дотолкова си е повярвал, че е забравил кой е и от къде идва. По-лошото е, че сякаш и ние започваме да забравяме…Обещавам ви, че ще направя каквото зависи от мен Бойко Борисов, никога повече да не седне в креслото на министър-председателя“.

Това заявява Тома Биков в качеството си на член на Националния съвет на “Движение България на гражданите” на 12 септември 2012 г.

Само за записите от „Мишо Бирата”, на Борисов се полагат 5 години затвор за търговия с влияние

Това са думите на Тома Биков, който е направил своето предсказание, пророчество или своята прогноза още преди девет години, която вече се сбъдва. Ето и кратка част от негово интервю, дадено през славните години, когато Биков се изживяваше като съдник на експремиера.

„По всичко изглежда, че управлението на Борисов ще влезе в графата „тежки обществени гафове”, в която вече го чакат управленията на Андрей Луканов и Жан Виденов.

Борисов ще остави след себе си напълно унищожено здравеопазване, фалирала пенсионна система, държавна администрация напълнена с некадърници, чието единство качество е, че са партийни членове на ГЕРБ, разсипано земеделие и всемогъщи монополи. С него ще си отиде илюзията, че един човек с твърда ръка е способен да „оправи“ държавата. Тази илюзия днес издъхва под тежестта на уличните протести и пред вида на изплашения министър-председател.

„Твърдата ръка” започва да трепери и да изглежда немощна. Все по-често ще се сещаме за „Буда” и ще осъзнаваме, че страната ни се управлява от второразреден бандит, а не от изключителен талант, както се опитват да ни внушат някои медии и социолози. Все по-често ще ни хваща срам, че сме допуснали това, което живяхме през последните четири години.

 

Само след месец – на 11 октомври 2012 г. – Биков буквално вкара Борисов в затвора:

„Борисов няма изход – или още един мандат премиер, или да бъде силно разследван. Има шанс той да бъде първият премиер, който ще лежи в затвора. По честен път няма как ГЕРБ да спечелят втори мандат. Ако това се получи, то изборът ще бъде с фалшификация, а това ще доведе до една същинска революция“, каза тогава днешният правоверен рупор на министър-председателя.

Приемаме правото на всеки да еволюира идейно, ако въобще може да се говори за идеи в родната политика. Но за какви идеи, по дяволите, говорим в този случай.

„Движение България на гражданите“, част от което беше и героят на нашия материал, се роди с големи очаквания, но отношението на младата партия към Борисов доведе и до предизвестеното ѝ потъване в миманса. Лидерите на партията се заричаха с ръка на сърце, че никога няма да се хванат с „неуката мутра“, но…съвсем скоро се хванаха. И Борисов ги попиля.

Но поне Тома изживя своя катарзис, подобно на палавия Антон Тодоров, автор на убийствения психотрилър „Шайка“, посветен на пакостите на Борисов и сие. И той имал право да еволюира.

Ок, да са ви честити катарзисите…

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар