Home » България » Стефан Софиянски: Не трябва да се увеличават пенсии, а да се тегли нов заем и да се вложи в производството!
Стефан Софиянски: Не трябва да се увеличават пенсии а да се тегли нов заем и да се вложи в производството!

Стефан Софиянски: Не трябва да се увеличават пенсии, а да се тегли нов заем и да се вложи в производството!

Сподели новината

Стефан Софиянски продължава да не мисли за народа, а за държавата като бизнес проект!

Старите седесари напомниха на себе си. След толкова много години те продължават да не мислят за малкия човек, а само за пари и как да ги удвояват.

Стефан Софиянски е типичният „син“ пример. Той сподели своята рецепта за излизане от икономическата криза и тя не е никак приятна за възрастните хора.

Според бившия кмет на София въпросният План за възстановяване, който се гласува в парламента, има една огромна грешка и тя е, че се отделят много пари за пенсионерите. Той е на мнение, че тези пари трябва да бъдат похарчени по по-полезен начин, пише Offnews.bg.

„Най-голямата грешка е парите да се похарчат консуматорски, тоест за увеличение на пенсиите. Трябва да се тегли нов заем, който да се вложи в производството, в бизнеса, по този начин ще се създадат работни места. Трябва да се насочим към увеличаване на БВП, трябва да произвеждаме повече.“, смята Софиянски, който преди повече от 25 години беше служебен премиер.

Стефан Софиянски отново не мисли за малкия човек

От 1 юли средната пенсия у нас ще стане 666 лв. Минималната ще бъде с около 200 лв. по-малко. Това са увеличения, които Стефан Софиянски не може да приеме за нормални.

За актуализация на пенсиите ще бъдат похарчени 1 300 000 000 лв. Заради тези пари се очаква гласът на пенсионера да отиде у „Продължаваме промяната“ на парламентарните избори, които се задават.

Като типичен капиталист обаче, Стефан Софиянски е на мнение, че не трябва да се дават пари на обикновения българин, а трябва да се влага в бизнеса.

Бившият столичен кмет все пак признава, че въвеждането на еврото на този етап не е желателно. Той е против това, защото смята, че първо трябва да се излезе от кризата, да се оправи икономиката и чак тогава да се мисли за еврозоната.

От друга страна обаче България от 30 години излиза от кризата, а икономиката й не е просперирала изобщо. Така че, ако чака това за еврото, ще има да си чака вечно.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 2 Average: 3]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар