Home » Скандално » Бойко Борисов: Омразата на Радев ще убие държавата
Бойко Борисов: Омразата на Радев ще убие държавата

Бойко Борисов: Омразата на Радев ще убие държавата

Сподели новината

Преди години президентът Радев – и тогава много пъти казах, че омразата, която насажда сред хората и сред партиите – ще убие политическия елит. Гледах интервюто на премиера Петков – както много други хора.

По-късно ще извадим 12 неистини. Но, ако и аз продължа в тази посока – това е контрапродуктивно за страната. Бях против да се внася вот на недоверие и не защото не го заслужават. Кражбите и корупцията са в невиждани размери. Това заяви Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ.

Нашите разделителни линии ще бъдат принципни. Не дали харесва Христо Иванов – някой харесват дебели хора, други харесват тънки, затова партиите имат различни избиратели. Трябва да се спрат кражбите и държавата няколко години да поработи и да се направят тежките реформи, обясни още Борисов.

Кризата тепърва идва. ГЕРБ е сградена от мен като една къща от гола поляна. Ние сме дисциплинирани и спазваме стриктно правилата, заяви лидерът на ГЕРБ.

„Втората тема е разширяването на ЕС, Западните Балкани, в това число Северна Македония и Албания. И Украйна, и Молдова и специалният статут на Грузия. Ние сме убедени, че това трябва да се случи“, изтъкна той.

„Г-н Петков казва неистини, подведе нашите евроатлантически партньори, демонстрирайки им сила, решителност, а всъщност страхът му отново днес блокира процеса като го хвърля на парламента“, каза той относно преговорите със Северна Македония. По думите ми, когато отговорността се хвърля на българския парламент, това е подло.

„Петков не може да придвижи нищо, свързано със Северна Македония и Албания напред. И бяга в стрес и уплах и се крие зад парламента“, заяви Борисов.

По думите му, свалянето на Никола Минчев като председател на Народното събрание е „демократична, конституционна, парламентарна техника“.

„Счупиха държавата и сега, ако продължим в техния дух, е вече да дочупиш с токчето. Нашите деца как да живеят?“, попита той.

„Трето, всички, които искат да продължат пълното диференциране на доставки на газ, са наши съюзници“, посочи лидерът на ГЕРБ.

„Четвърто – етническата и религиозната толерантност“, изтъкна той следващата важна тема за ГЕРБ.

„Осъждането на руската агресия, посочването с пръст на Путин като агресор. Всяка партия, която прави това нещо и счита, че това е така, е наш съюзник. И всяка друга не може да бъде наш съюзник“, категоричен беше Борисов.

„За мен Русия е агресор, тя е на територията на Украйна. Но това не значи, че когато „Възраждане“ има протест – Кирил Петков може да се качи и да говори, сиреч лошото „Възраждане“ е толерантно. А завчера симпатизантите на Петков гонят и бият и чупят по градинките политическите си опоненти“, възмути се лидерът на ГЕРБ.

„Следващото е нашите съюзници – членството в НАТО. Не може да има подкрепа от нас да се отиде на референдум. Геостратегически светът се променя с часове. Въпросът е на коя страна стоим ние. Ние твърдо стоим на евроатлантическата страна. Или с и с нас или не си с нас. Светът е разделен“, заяви той.

„Следваща много важна черта. Тук с ПП-тата и Асен Василев ще водим много сериозни дебати – Маастрихтските критерии“, каза той и добави, че България си е позволила да ги наруши само по време на пандемията, но вече Covid криза вече няма.

„Вкопчили се в тези БМВ-та! Голяма беда, че ще слезете от тях“, добави той.

Борисов предупреди, че наесен ситуацията с Covid-19 ще се влоши и призова да се вземат мерки.

„Накрая може да останем с Кирил Петков опозиция – двете големи партии, и да оставим малките партии да ни управляват“, пошегува се той.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар