Home » Скандално » Пловдивски адвокат попиля Еди Рама: Позорно ли мълчахте, когато бе запален културният център на българите в Битоля
Пловдивски адвокат попиля Еди Рама: Позорно ли мълчахте когато бе запален културният център на българите в Битоля

Пловдивски адвокат попиля Еди Рама: Позорно ли мълчахте, когато бе запален културният център на българите в Битоля

Сподели новината

Пловдивският адвокат Станислав Станев e популярен с родолюбивите си позиции в социалните мрежи. Той написа отворено писмо до албанския премиер Еди Рама.

Реакцията на адв. Станаев е провокирана думите на Рама, че ветото на България за Северна Македония е позор, а ЕС e импотентен.

Ето и пълния текст на писмото на Станев:

Отворено писмо до Еди Рама

Във връзка с недопустимите Ви изявления по отношение на България от последните дни, си позволявам да Ви обърна внимание върху няколко неща. България като член на ЕС трябва да се грижи всяка страна, която започва преговори, да е напълно готова. Албания е готова, но Вие сте наясно, че управляващите на Македония държат в сърцето си югославската омраза и искат да инжектират тази отрова в ЕС. Наясно сте, че за разлика от Албания, в Македония не се спазват човешките права.

Знаете, че съвсем наскоро беше запален културен център на българите. И искам да ви питам: казахте ли нещо на своя македонски колега; обърнахте ли внимание на македонския президент, че това не просто не е европейско, но не е и хуманно? Защото ако сте мълчали по този въпрос, позорът за който говорите не е на България, а ваш личен.

Господин Рама, както правилно посочихте, през 2017 година Албания се окичи с достойнство, като призна истината – че на нейна територия живее голяма българска общност. Днес обаче вие заличихте достойнството и следващото се от него уважение. Днес вие реално казахте на всички, че сте приели законът не защото такава е истината, а по политически причини.

Господин премиер, аз знам, че вие сте наясно с истината и знаете, че България е права. Знаете го не само вие, знаят ги и всички албанци, включително и особено в Република Северна Македония. И вие знаете, че те го знаят. Вие можехте да станете лидера на Западните Балкани, като призовете своя македонски колега да прегърне истината.

За съжаление обаче предпочетохте приятелството на Вучич, въпреки че знаете, че неговото управление не съжалява за жестокостите, които ордите на Милошевич извършиха срещу вашите сънародници в Косово.

Трябва да ви кажа, че аз лично много съжалявам, защото уважавам и ценя Албания, възхищавам се от много аспекти на ценностната система на албанския народ и вярвам, че той може не просто да се интегрира в европейското семейство, но и да допринесе за неговото израстване. Но твърдо вярвам, че това не може да се случи, докато от името на албанците се правят изявления като вашите.

Призовавам ви не просто да се извините на България, а да се замислите за това, което казахте, и да преосмислите позицията си. Европа има нужда от Албания, но няма нужда от спирачките, които вие поставяте.

Източник: Пловдив 24

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 0 Average: 0]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар