Home » Скандално » „Булгаргаз“ в секретно писмо: Няма достатъчно газ след септември (ДОКУМЕНТИ)
„Булгаргаз“ в секретно писмо: Няма достатъчно газ след септември (ДОКУМЕНТИ)

„Булгаргаз“ в секретно писмо: Няма достатъчно газ след септември (ДОКУМЕНТИ)

Сподели новината

Шефът на „Булгаргаз“ Людмил Йоцов разобличава премиера в оставка Кирил Петков за осигурените количества газ чрез 7 танкера. Нещо повече, от държавното дружество алармират, че „Булгаргаз“ ЕАД няма газ и не са осигурени в пълен размер необходимите количества за покриване на потреблението на клиентите за четвъртото тримесечие на 2022 година.

Това признава изпълнителният директор на „Булгаргаз“ Людмил Йоцов в писмо до министъра на енергетиката Александър Николов и до Съвета на директорите на Българския енергиен холдинг от 27 юли 2022 година, пише „Труд“.

„Труд“ разполага с документа и с последващ анализ на „Булгаргаз“ относно доставките на природен газ за страната, които са крайно недостатъчни дори с прословутите 7 танкера с втечнен газ, които Кирил Петков шумно анонсира на последното заседание на Министерския съвет.

писмо1

писмо2
Освен, че няма свободни терминали за разтоварването, съхранението и преноса на газа от корабите, от „Булгаргаз“ заявяват в прав текст, че „дори при доставка на въпросните количества, „Булгаргаз“ отново ще има недостиг на количества природен газ“.

От писмото до министерството на енергетиката и БЕХ става ясно още, че втечнения газ с танкерите е оферта от компанията Cheniere Marketing International LPP. Изпълнителният директор на „Булгаргаз“ прилага и сравнителна таблица на цените, от която се вижда, че газът по договора ни с „Газпром Експорт“ ще е по-евтин.

От държавното дружество предупреждават още, че към цената на втечнения газ следва да се добавят разходите за регазификация, съхранение и пренос.

Труд, Епицентър

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар