Home » България » Снус – новата опасна мода сред тийнейджърите
Снус – новата опасна мода сред тийнейджърите

Снус – новата опасна мода сред тийнейджърите

Сподели новината

Сред новите играчки на тийнейджърите са никотиновите торбички, или т.нар. снус. Подобно на райския газ те се предлагат на всяка крачка.

Най-големите потребители, както се досещате, са именно подрастващите. Като никотинов продукт торбичките са забранени за продажба на непълнолетни. Оказва се обаче, че това е само на хартия, пише „Марица„.

Масово се продават различни вкусове от снуса на тийнейджъри, като никой не се интересува кой ще ги употребява – нито продавачите, нито институциите.

В онлайн пространството достъпът до снус също е изключително лесен. Само трябва да кликнеш, че си пълнолетен, дори и да си далеч от 18-годишна възраст.

Торбичките се рекламират като никотин за орална употреба, „който предлага на потребителя вълнуващ и удобен начин за консумиране на никотин в движение, с максимално намален риск за здравето“.  Изтъква се, че модерният продукт е без тютюн и катран и употребата му не предизвиква вредни изпарения (дим).

Да, обаче децата не се спират до едно пакетче, а поетата огромна доза никотин крие огромни рискове. Продуктът се слага на венеца, между устните и зъбите, като светкавично започва да отделя никотин.

Самите тийнейджъри споделят, че ги замайва и че се чувстват в безтегловност. Вече употребени, пакетчета има разхвърляни из паркове и тепета из цял Пловдив.

Снусът обаче не е център на внимание в момента и не са наложени никакви рестрикции за продажбата му. В много страни пакетчетата се използват от хора, които искат да откажат пушенето и се борят с никотиновата си зависимост.

В България обаче е точно обратното – подрастващите си създават зависимост и застрашават здравето си.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар