Home » Скандално » Зрители възмутени от пускането на убиец от психиатрия
Зрители възмутени от пускането на убиец от психиатрия

Зрители възмутени от пускането на убиец от психиатрия

Сподели новината

Изключително болезнена тема засегна журналиста Васил Иванов в репортажа си по Нова телевизия. Голям проблем за държавата ни е психичното здраве и то най-вече, защото хич го няма.

Много болни и освидетелствани хора не се лекуват системата нехае за тях и единствено грижа за оцеляването им имат близките.

Случаят, който разгледа в репортажа си Васил Иванов показва колко опасни за близки, съседи могат да бъдат някои от тях.

Негови близки разказват, че той е високо рисков пациент, който по незнайни за тях причини ще бъде освободен за домашно лечение. Същият преди шест години е убил майка си и сега трябва да живее с болния си баща, сестра си и малката си племенница.

Зрителите останаха шокирани от решението на специалист психиатър да пусне доказан убиец на улицата и то психично болен.

Такъв абсурд може да се случи само тук. Няма да го съдят за убийство защото е с психично разстройство, но имат смелостта да го пуснат и отново да се случи същото. Трябват нови закони за хората с такива проблеми и още повече – да се спазват и държавата да следи за това!

Още веднъж съм благодарна, че работя във Франция.Тук не може да се случи такъв абсурд,гледах и не можех да повярвам на очите си. Болните оставени на,себе си след хоспитализацията а за поведението на лекаря нямам думи.
Бог да пази и болните и близките!

В нашата мила държава, за жалост това с психично болните е ежедневие. Повечето от тях са опасни за себе си, както и за околните. Тук ако постъпят доброволно, след 1 час могат да напуснат без да бъдат спряни. Единствения вариант за по-продължително лечение е когато се мине през съд. Но това е страшно дълга, отвратителна и болезнена фаза, най-вече за близките на болния. Тук всеки психично болен държавата няма как да накаже, прибере или подведе под отговорност. А това, че психиатрите, които ги лекуват гледат да се отърват от тях по възможно най-бързия начин е друга тема на разговор.

Как може в другите държави да се грижат за тези болни, да ги диспансират за дълъг период, а тук лежат по 1 месец и ги изписват, защото видиш ли нямали легла. Ми осигурете си бе! Срамна и жалка картина сме в тази България!…
Аз лично гледах репортажа и съм потресена!

След всичко разказано, светила в областта на психиатрията бе категоричен, че риска да се пусне на свобода такъв болен е изключително висок.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 0 Average: 0]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар