Home » Скандално » Клиент: Тия съвсем полудяха!
Клиент: Тия съвсем полудяха!

Клиент: Тия съвсем полудяха!

Сподели новината

Тия съвсем полудяха… Така съвсем лаконично потребител на една от пловдивските групи в социалната мрежа Фейсбук описва онова, което твърди, че е видял в хранителен магазин в града под тепетата.

На кадъра се вижда ценови етикет – 9,39 лева за 80 грама пастърма кайзер. Което прави 117,38 за един килограм.

„Купувам си месо, което е подходящо за сушене и пастърма, сол едра и подправки и търпение, докато стане. Проблемът ми е решен. Да си ги ядат производителите и търговците тия продукти“, коментира потребител.

„117 лева било цялото прасе, май“, добавя друг. Изводите за скока на цените у нас всеки един може да направи сам за себе си.

Кайзер пастърмата е изключителен деликатес, чийто фин вкус и аромат отлично подчертава нюансите на изисканите червени вина. За разлика от обикновената пастърма, която често е доста суха, до степен, която може да се определи дори като жилава, то кайзер пастърмата се отличава с деликатна текстура на месото и невероятен аромат.

Но откъде идва наименованието кайзер пастърма и защо не се среща например в Немската или Австрийската кухни?

Кайзер пастърмата идва от немската дума за цар – Кайзер.

Определението се използва, за да обозначи процес по обработка на месото, при който то получава царски вкус и аромат или казано по друг начин – кайзероването придава на продуктите царски външен вид и вкус.

Важно е са подчертаем, че кайзероването на месото не бива да се бърка с неговото осоляване и сушене, което е съвсем друг вид обработка.

Обикновено кайзероването се прави след изсушаването на месото, като в процеса на кайзероването пастърмата получава коричка по повърхността, която има за цел да запази сочността на месото за по-дълго време и да предотврати прекаленото изсушаване. По правило кайзерована пастърма се прави единствено и само с нетлъсто месо, като свинско бонфиле.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 0 Average: 0]

Сподели новината

About Натали Славчева

Твоят коментар