Home » България » От “Възраждане” с твърдения за брутално полицейско насилие на протеста
От “Възраждане” с твърдения за брутално полицейско насилие на протеста

От “Възраждане” с твърдения за брутално полицейско насилие на протеста

Политическа партия „Възраждане” опровергава появилата се в медиите информация в следствие на казаното от старши комисар Георги Хаджиев на брифинга на СДВР.

Арестуваните симпатизанти на “Възраждане” са седем човека и нито един от тях няма криминална регистрация.

Политическа организация “Възраждане” е на площада от сутринта, за да изрази гражданската си позиция и да поиска и получи оставката на Правителството и Главния прокурор.

Нито един от членовете ни не е бил агресивен към полицаи или граждани. Голяма част от хората на площада са жертва на провокации и полицейски произвол.

Един от задържаните Възрожденци е пребит от полицаите без повод. Ритан е в главата, блъскан е с каски и щитове от група полицаи. Не само са нарушени гражданските му права, но и към момента полицията отказва да бъде медицински освидетелстван.

Другият задържан е в момента с една обувка. Другата е изгубена докато е влачен от група полицаи. Блузата му е разкъсана.

Припомняме, че още сутринта Георги Георгиев от Възраждане в интервю за БТВ заяви, че членовете и симпатизантите на партията НЕ СА на площада, за да се сблъскват с полицията. Именно членовете на Възраждане помогнаха на полицаите да си възвърнат изпуснатите шлемове и щитове след съприкосновение с протестиращи в началото на деня.

За пореден са погазени гражданските ни права и институциите се използват като политическа бухалка срещу “Възраждане”, посочват от партията.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

About clslavchev

Твоят коментар