Home » Рецепти » Рецепта за домашно приготвена гъста и вкусна майонеза
Рецепта за домашно приготвена гъста и вкусна майонеза

Рецепта за домашно приготвена гъста и вкусна майонеза

Сподели новината

Рецепта за домашно приготвена гъста и вкусна майонеза

Необходими съставки:

едно яйце
250 мл. слънчогледово олио
една чаена лъжичка захар
1/3 чаена лъжичка сол
1 супена лъжица лимонов сок
подправки по желание

Приготвяне:

Изсипете слънчогледовото олио в съда, в който ще съхранявате майонезата. Тъй като майонезата се получава доста гъста и се полепва по лъжицата ще ви бъде трудно да я преместите в друг съд. Това може да бъде буркан от половин литър.

Можете да премерите количеството олио, но може да добавите на око толкова, колкото е показано на снимката – по-голямо количество не е необходимо, посолете олиото.

Добавете захар след солта, изстискайте лимоновия сок в отделен съд. Отстранете семките и след това добавете сока към буркана, а след това добавете яйцето. Важно е по време на тази процедура жълтъкът да остане цял.

Сложете блендера в буркана, като се уверите, че жълтъкът попада под перката му и притиснете към дъното на съда. Така първо ще разбиете жълтъка. Ако разбиете олиото и след това жълтъка, майонезата няма да се сгъсти.

Докато разбивате ще започне да се образува гъстата маса на майонезата. От време на време повдигайте блендера, за да дадете достъп и на олиото. Разбивайте една или две минути. Вашата прекрасна, ароматна, бяла домашна майонеза е готова.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар