Home » България » Биков: Ако преди за мен Борисов е бил диктатор, то днес е само министър-председател
Биков: Ако преди за мен Борисов е бил диктатор то днес е само министър-председател

Биков: Ако преди за мен Борисов е бил диктатор, то днес е само министър-председател

Сподели новината

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков обясни, че освен косата му, станала бяла, и много други „неща“ са се променили и у него, и у премиера Бойко Борисов, за да се превърне от негов яростен критик през 2012 г. до днес, когато е върл негов защитник.

На влизане в сградата на парламента народният избраник с хумор обяви, че нямало никакво основание за оставка на кабинета, защото част от събралото се протестно множество всъщност обслужвало интересите на олигарси.

И каза, че ако за него преди премиерът Борисов е бил диктатор, то днес бил просто министър-председател.

„Това тук не е диктатура. Това, което виждаме, се случва и в други европейски страни, но тук полицейските мерки са далеч по-меки“, посочи той. И обяви, че ГЕРБ ще осигури кворум за заседанието на парламента, а скандиранията отвън не го плашели, защото и друг път законотворците работели под такова напрежение.

Депутатите от БСП сме част от този протест с подкрепа за искането за оставка на кабинета на Борисов. Краят на този парламент е предизвестен. Целим едно – въвеждане на машинно гласуване и провеждане на честни избори. Всички други дейности трябва да бъдат оставени на следващия парламент. Това заяви от жълтите павета зам.-шефът на Народното събрание Кристиан Вигенин.

По-рано днес народните избраници от левицата заявиха, че няма да влязат в пленарната зала, за да осигурят кворум за управляващото мнозинство.

А колегата му Стоян Мирчев каза, че дневният ред на Народното събрание няма нищо общо с исканията на протеста. „По преценка ще се включваме във важни дискусии. По решение на групата ще влизаме в парламента. Тактиката ще уточним следващата седмица, защото важната задача пред нас е в събота прекия избор на лидер. Важното е след това да имаме избран председател, за да консолидираме силите. А това не може да се случи, ако изборът се провали“, добави Вигенин.

Лупа БГ

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар