Home » България » Радев: На площада не е мафията, а българският народ! Промяната е неизбежна!
Радев: На площада не е мафията а българският народ! Промяната е неизбежна!

Радев: На площада не е мафията, а българският народ! Промяната е неизбежна!

Сподели новината

“Масовият протест принадлежи на всички граждани. На площадите днес не са нито контрабандистите, нито мафията, а българският народ, който е единственият суверен по силата на Конституцията и е твърдо решен да си върне държавата”.

Това написа в свой пост във Фейсбук президентът Румен Радев.

Той призова всички на площада да не се поддават на провокации и подчерта, че ръководството на МВР носи отговорност за живота на протестиращите граждани.

“Отговорността за предотвратяването на инциденти, за живота и здравето на протестиращите и на редовите униформени служители носи ръководството на МВР. Нека всички участници в събитието – граждани, полицаи и жандармеристи – не забравят, че сме българи.

Че призванието на униформените е да бдят над сигурността на гражданите. Че насилието между власт и граждани няма място в онова бъдеще, за което всички почтени хора се борим и ще постигнем”, призова държавният глава.

“Моралната ни победа като общество ще е в това да съхраним гражданския мир, въпреки обидите, провокациите и демонстративното погазване на демократичните принципи от загубилата всякакво доверие власт.

Промяната е неизбежна. Всяко упорство на управляващите само задълбочава кризата“, заявява още държавният глава.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар