Home » Скандално » Нова измама по телефона: Имате положителен тест за КОВИД-19
Нова измама по телефона: Имате положителен тест за КОВИД-19

Нова измама по телефона: Имате положителен тест за КОВИД-19

Сподели новината

Директорът на РЗИ-София д-р Данчо Пенчев предупреди за измами с фалшиви обаждания по телефона от скрит номер. “Много хора получават обаждания от скрит номер, като се съобщава, че са с положителна проба за коронавирус.” Служителите на РЗИ се легитимират, не се поддавайте на паниката, посъветва той от ефира на БНТ, пише “Актуално”.

Пред Нова тв пък Ангел Кунчев заяви, че в София има само 30 служители на РЗИ, които дават уведомление за карантина, а на ден вече има по 600 такива уведомления. По думите му в мометна се водят преговори с личните лекари, които също да започнат да го правят.

От началото на пандемията в София има регистрирани вече над 6 000 случая на заразени с коронавирус. Но случаите основно са регистрирани като носителство и с леки клинични прояви. В последно време особено. За последните 24 часа в София са хоспитализирани 7 души, отчете още той.

Запазва се огнищното разпространение на коронавируса на територията на София. Към вчерашна дата има 17 регистриани огнища, но обстановката в столицата като цяло е предвидима, спокойна и без големи изненади, подчерта експертът.

51 училища са засегнати от коронавируса, под карантина са над 1500 ученици. Почти няма клинични изяви при тях, подчерта д-р Пенчев.

455 медицински специалисти в столицата са с установен коронавирус, притеснителен е процентът, коментира още директорът на РЗИ-София.

По думите му предпазните облекла са достатъчно, но има натрупване на умора сред медиците. Имаше и едно отпускане сред тях, то беше навсякъде в обществото, а това вече дава негативен резултат, допълни Пенчев.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар