Home » Скандално » Майка от Пловдив взриви Фейсбук: Защо сополиви деца са на детската площадка?
Майка от Пловдив взриви общността: Защо сополиви деца са на детската площадка?

Майка от Пловдив взриви Фейсбук: Защо сополиви деца са на детската площадка?

Сподели новината

Майка от Пловдив сподели своето мнение за децата и болестите във facebook и раздели потребителите, видя Скандални.

В коментара си тя засяга една належаща тема, особено днес, по време на пандемията от коронавирус. А с настъпването на студените месеци и появата на сезонните грипни щамове и хронични настинки ситуацията се очертава да стане още по-объркана. На края на поста си тя задава въпрос към съгражданите си: Редно ли е здравите и болните деца да са контактни?

Майката е възмутена от това, което наблюдава на различни места, където води детето си от детската градина, до катерушките в парка. Тя представя няколко случая от своето ежедневие, в което болни дечица не са изолирани от останалите, а родителите им смело ги водят при техни връстници.

За пловдивчанката това е рисково поведение, показващо пренебрегване опасността за здравето на другите – деца и родители, които се оказват контактни, без да искат.

За нея отговорното поведение е изолиране на болните дечица, с което да се намали риска.

Ето и самия пост на Александра Мартинова:

„Здравейте пловдивчани, за съжаление в този прекрасен слънчев ден пиша този негативен пост. Изключително съм възмутена! Трети ден подред на детската площадка, която ходим с детето ми, има болно дете. Единия ден едно от децата се изкашля, а родителя веднага замаскира положението с близалка против кашлица. Втори ден – друго дете, с течащи сополи се люлее на съседната люлката. Трети ден- друго дете сяда да играе с моето, а бабата извън площадката – питам го на колко е казва, че е на 5 и не е на градина защото кашля.

Е ?! Да попитам здравите или болните деца трябва да са на детската площадка ? Моето дете като е болно го водя за ръчичка на разходки и по паркове, където няма други деца или хора и пазя другите.“

Изразената позиция и въпросът на жената провокират, значителна дискусия от близо триста коментара. Някои отстояват позицията, че настинките са част от порастването и изграждането на имунитет.

И двата своеобразни „лагера“ излагат своите аргументи.

Докато за други здравето е на първо място и децата и възрастните не трябва да се излагат на допълнителен риск, както и не бива да се прикриват болестни симптоми.

Емилия Ангелиева пише: „Скъпа мамче, едни сополи и една кашлица, не правят децата болни. След като детето е жизнено и подвижно,то не е болно. Напротив, ако се затвори в къщи по-трудно ще се подобри. Няма нищо по-полезно от слънцето и въздуха(за съжаление ) мръсен. Все пак тези деца развиват имунитет. Ако Ви пречат, стойте си в стерилна среда където я има.“

Катерина Козарева е на друга позиция тя коментира: „За съжаление е ПЪЛНО с БЕЗОТГОВОРНИ МАЙКИ, които нон-стоп влачат децата си със сополи и кашлица по детските площадки… нямате грам съвест и се чудя за какво сте ги родили тези деца, честно!!! Да са развъдник на бацили, може би? Гнусно е! Честно !“

„Госпожо, говорите за обществена отговорност, за която масовият малоумник изобщо не се сеща. Но ако някой в ДГ зарази неговото дете, ще е най-недоволният родител. Обречена нация от прости и безотговорни хора, които и на работа ходят болни!“, заявява Георги Минков.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар