Home » Полезно » Има го във всеки дом! Сложете това под възглавницата и ще се сбъдне всяко ваше желание
Има го във всеки дом! Сложете това под възглавницата и ще се сбъдне всяко ваше желание

Има го във всеки дом! Сложете това под възглавницата и ще се сбъдне всяко ваше желание

Сподели новината

Дафиновият лист от хилядолетия се счита за свещено растение. Древните римляни и гърци са му приписвали магически свойства, използвали са го за своите ритуали и са вярвали, че той носи победи, щастие и успех.

Лавровият, или дафинов лист е символ на чистотата, целеустремеността, триумфа и безсмъртието. Той дава жизненост, успех и изпълнение на желанията. Древногръцки мит разказва, че богът на слънцето и поезията Аполон се влюбва в красивата нимфа Дафне, дъщеря на речния бог Пеней. Аполон дълго, но безуспешно преследвал девойката и за да се предпази от позор, убедил баща си да я превърне в лавров храст.

Оттогава лавровото дърво става любимо на Аполон и той украсява главата и лирата си с листата му, награждава многократно победителите в битки, както и музиканти, певци, поети и танцьори, на които той е бил покровител, с лавров венец.

Има редица ритуали за благополучие, в които се използва дафинов лист, провери Скандални.

Ако искате да ви се сбъдне желание и да имате късмет, сложете от него под възглавницата си. Поставете и по един дафинов лист във всеки ъгъл на стаята, където вашето семейство прекарва по-голямата част от времето си – той ще прогони болестите от обитателите на този дом. Ако винаги носите в себе си дафинов лист, това пък ще ви предпази от неприятности и аварии.

За да привлечете положителни промени в живота си, разтрийте с палци дафинов лист, вдишайте аромата му и силно на глас изречете желанието си. Уханието на дафиновия лист предпазва от преумора, а също така и дава допълнителни сили на тези, които се занимават активно със спорт.

Източник: Брадва

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар