Home » Полезно » Как да изберем размера на интериорната врата – полезни съвети
Как да изберем размера на интериорната врата - полезни съвети

Как да изберем размера на интериорната врата – полезни съвети

Сподели новината

Понастоящем купувачите, които трябва да изберат интериорна врата, се интересуват не само от това как правилно да изберат крилото с подходящо качество, стил, дизайн и цветова схема, но и как правилно да измерват и организират отвор за тях.

В края на краищата именно от това зависи представянето функционалността на бъдещия дизайн и ако допуснем грешка в изчисленията, най-скъпите продукти ще загубят чара си.

Избор на интериорни врати и аксесоари

Започвайки да избират интериорни врати, съвременните купувачи са изправени пред множество предложения от различни производители, което усложнява задачата. За да не се объркате с толкова широк диапазон, експертите препоръчват да се използват следните препоръки. Първото нещо, което купувачът трябва да направи, е да вземе решение за стил. Немските интериорни врати Граде предлагат широка гама цветове и разнообразие от модели.

Понастоящем са подходящи следните опции за дизайн:

• модерна колекция от врати без елементи, характерни за хай-тек. В дизайна структурата се отличава с комбинация от прави нарязани линии или леко закръглени;
• високотехнологични, разпознаваеми по остри прави линии, стъклен декор и футуристичен дизайн;
• класика с ненатрапчив дизайн, който не губи своята актуалност с времето.
Всяка от горните опции за изпълнение има свои атрактивни характеристики, но професионалните дизайнери настоятелно препоръчват да се обърне внимание на съответствието на дизайна и декорацията на вратата с интериора в дома ви.

Оптимални размери за крилата на вратите в банята

При избора на врата за баня, експертите препоръчват да се обмислят крила, чиято ширина е 60см. Тази опция е „най-малката“, следователно, идеална за бани и тоалетни с ограничено пространство. Трябва обаче да се отбележи, че след монтажа собствениците няма да могат да внасят в банята пералня с размер (60×60 см) под никой от възможните ъгли.

Избор на вратата според ширината на жилищното пространство

Ако е необходимо да изберете интериорна врата за жилищно пространство, професионалистите препоръчват да се спрете на крила, чиято ширина е 80см. Тази опция е оптимална по всички критерии и дори след монтаж оставя място за мебели (обемен скрин, неразделен диван и др.).

Що се отнася до модели с по-голяма ширина – 90см, бързо увисват от собственото си тегло, губейки своята представителност и функционалност.

Златната среда и най-сигурният вариант са вратите с широчина 80см. Разбира се, ако те не отговарят на клиентите, могат да се обмислят и други размери. Професионалистите препоръчват да се даде възможност и на 70см крила на вратите поради редица причини.

Обърнете се към някой специалист, който ще ви помогне при избора и ще предложи правилния размер и стил на вратата само за вас и вашия интериор.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар