Home » България » Симеонов: С тази дата на изборите Радев ще изпрати милиони избиратели в огнището на заразата
Симеонов: С тази дата на изборите Радев ще изпрати милиони избиратели в огнището на заразата

Симеонов: С тази дата на изборите Радев ще изпрати милиони избиратели в огнището на заразата

Сподели новината

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов нападна словесно президента Румен Радев за обявената от него дата за провеждането на парламентарните избори – 28 март.

“С първата възможна дата за изборите президентът Румен Радев бърза да види сметката на правителството, но с тази припряност може да види сметката на държавата”, каза зам.-председателят на Народното събрание пред Dir.bg.

Според него избраната дата ще изпрати милиони избиратели към създаване на голямо огнище на зараза, което по думите му е безотговорно. „Датата на изборите трябва да бъде съобразена с епидемиологичната обстановка у нас“, смята той.

„Защото аз не мога да допусна, че може да има човек до такава степен безотговорен, че да прати няколко милиона наши сънародници в едни и същи секции, да опипват едни и същи дръжки на вратите на влизане и на излизане, да пипат едни и същи химикали, да пипат едни машини, ако щете“, посочи Симеонов.

Той засега отказва да отговори на въпроса дали ще се ваксинира. „Доколкото имам информация за образа, който са ми изградили медиите, трудно мога да служа за пример на нацията. Засега няма да ви отговоря. Ще ми трябва време, за да събера информация за страничните ефекти на ваксината. Все пак това е лично решение“, заяви лидерът на НФСБ.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар