Home » България » 85-годишният феномен Иван Милев: Учените ме мислят за смахнат, само бай Тошо ми повярва, че под нас текат реки от нефт и газ
85-годишният феномен Иван Милев: Учените ме мислят за смахнат

85-годишният феномен Иван Милев: Учените ме мислят за смахнат, само бай Тошо ми повярва, че под нас текат реки от нефт и газ

Сподели новината

Преди години Иван Милев от бургаското село Димчево изкарва курс по радиестезия при основоположника на тази наука у нас – Стоян Бъчваров. От тогава почти няма ден, в който хора да не потърсят 85-годишния вече бай Иван, за да открива вода и други неща в недрата на родината ни.

Ето какво още научи репортер на „ШОУ” от самия него.

„Обади ми се бившият дипломат Румен Събев. Той е бил в много страни по света и е приятел с влиятелни хора. Пред чуждестранни дипломати разказал за моите способности и за съвместната ми дейност с руски учени в Саратовска област, след като бе доказано, че имам дарбата да откривам природни изкопаеми и вода”

уточнява феноменът от Димчево. Китайците се впечатлили от уменията му, но решили да го изпитат. За теста използвали картата, на която радиестезистът нанесъл местата с най-богатите залежи на нефт и природен газ.

Китайците поискали да провери и дали има богати залежи от нефрит в България и заявили, че са готови да инвестират в страната ни. „Показах им мястото – богатото находище е в Стара планина”, заяви Иван Милев. Той се надява чужденците да сключат концесионен договор с държавата ни и така България да спечели. Нефритът е известен и като „китайски диамант”, защото стои на най-висока позиция в скалата на скъпоценностите им, следван от златото и среброто

Материалът, който е два пъти по-здрав от стоманата, е наричан и „камък на силата и дълголетието”, защото имал свръхестествени свойства и в Китай го използвали като лекарство срещу много болести. Смята се, че изостря слуха и зрението, прогонва нещастието и неуспехите, дава енергия и има успокояващ ефект.

Дипломатите от Китай били силно впечатлени от документите, издадени на Иван Милев от научнотехнологическия център “Магнитрон” към Федерацията на инженерите в СССР Те потвърждават способностите на българския феномен за биоенергоинформационни локации, ориентация в информационно поле и енергоинформационни корекции на обектите.

На 24 октомври 1989 г. бай Иван обиколил със специалисти района на Щелковските подземни газонаходища (Московска област).

Те пътували с автомобил ВАЗ със скорост 30 км/ч и на всеки 100 метра учените сверявали данните с радиестезичните уреди на феномена от България. Учените били шокирани, след като Милев точно определил не само дълбочината, но и дебита на природния газ в няколко нефтени находища.

„Одобриха ми работата, но започнаха да ме притискат да нанеса находищата на всички републики, за да ги контролират. Уплаших се да им предам всичко. Но ми платиха добри пари. Няма да казвам колко са“, добавя бай Иван и добавя, че парите за него лично не го вълнуват толкова, колкото, че в България не са се намерили прозорливи хора, които да го чуят за богатствата, та да забогатее страната ни. „Под земните недра има много нефт, природен газ, злато, полускъпоценни камъни”, твърди Милев.

„Планини от злато и реки от нефт има под нас но ги губим заради бюрократи“, допълва 85-годишният радиестезист. Той е начертал професионални карти на всички находища на петрол, нефт и газ в България. „Мислят ме за смахнат и изветрял, но аз знам точно маршрута на природния газ и на нефта под нас. От всички европейски страни, България е най-богата”, убеден е бай Иван и смята, че дори можем да изнасяме газ.

„Черно море е най-богатият на газ район на планетата, твърди откривателят и смята, че ако убеди в това управляващите, всяко българско семейство може да се отоплява за по 5 лева на месец и страната ни ще се превърне в крупен енергоизносител, защото това огромно подземно езеро се захранвало от най-мощната газова артерия, която извирала от Швейцария, минавала под Алпите, през Северна Италия, Словения, Хърватска, Сърбия, закачала малко и Косово, и след това влизала в България. „При Червен бряг има газ, както и в Стражица, а във Велинград също има голямо петно.

След това минава край Варна и влиза в морето”, казва бай Иван. Твърди, че край морската ни столица е най-голямото находище на газ. То било разположено върху огромна площ от 15 000 кв. км между Варна и Констанца, а част от него попадало под Черно море. „От Долни Богров до Етрополе също всичко е газ. Това ще стигне за цяла България за десетилетия напред, но никой не обръща внимание!..”, ядосва се възрастният мъж. Той е убеден, че не го вземат насериозно, но продължава да настоява, че през страната ни минават две нефтени артерии. Петролната река минавала близо до Свищов, а оттам заминавала през Гърция за Либия. Нефт и газ в огромни количества имало и край Бургас,
кълне се бай Иван.

Живеем върху златна мина, а не я използваме

Сега държавата тегли милиарди заем – това са страшно много пари, на които ще плащаме и лихви отгоре, а управниците ни не искат да отделят едни 20 милиона, за да бият две сонди. Толкова ще струват най-много. В Норвегия са пробити 75 сондажа по 15 млн. евро всеки, защото са в морето и са по-скъпи, а при нас става въпрос за минимални инвестиции, които ще се възвърнат хилядократно“, твърди чудакът.

Старецът е категоричен, че на управниците им е трудно да повярват на откритията му, но възможностите му са доказани. „В бившия СССР ми направиха тест само за 48 часа, а у нас не могат да се решат да го направят вече 27 години. Не се сърдя, че не ми вярват. Сърдя се, че отказват да проверят това, от което обществото има интерес. Aко политическият ни елит се възползва от откритията ми, страната ни може да се превърне в най-желания оазис за инвеститори от цял свят!..”, твърди феноменът.

Повече от 20 г. Иван Милев се бори да превърне България в петролна банка. Дръзнал да изкаже на глас теорията си лично на Тодор Живков. Това се случило през 87-88 г.

„Първата ми среща с Тодор Живков беше в резиденцията „Перла“ в Приморско, а после ме повикаха в София в ЦК. Бай Тошо ми даде зелена светлина, но други хора попречиха“, разказва бай Иван. Влиятелни по онова време учени от БАН се опитали да убедят Живков, че Иван Милев е обикновен шарлатанин. Нарочили го, че се опитвал да стане „втора Ванга“ и му подлели вода. Въпреки това Тато наредил цял екип от учени да се заемат и да работят заедно с феномена от Димчево.

Падането на комунистическия режим през 1989 г. спира проекта, още преди да е започнал реално. В първите години на демокрацията Милев се надявал новите властници да му подадат ръка, но и от тях останал разочарован.

Иначе е готов да извади на показ и златните съкровища на България. Казва, че по време на Руско-турската война 30-хилядна османска армия напуска Плевен и вече повече от сто години не са открити техните бойни знамена и съкровища. Несметните съкровища, според феномена, били на Шипка, под Царевец, край Стара Загора, Плевен, Плиска и в крепостта Бабини Видини кули.

Марина Шиварова

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар