Home » България » Новият премиер Кирил Петков: Аз не съм като Бойко Борисов, няма да козирувам на ЕС!
Новият премиер Кирил Петков: Аз не съм като Бойко Борисов няма да козирувам на ЕС!

Новият премиер Кирил Петков: Аз не съм като Бойко Борисов, няма да козирувам на ЕС!

Сподели новината

Кирил Петков даде да се разбере, че при него България ще бъде наистина пълноправен член на Европейския съюз!

Външната политика на България

Бъдещият премиер Кирил Петков заяви категорично, и то пред чужда медия, че при него външната политика на България няма да е козируване и подмазване на ЕС, както беше при Бойко Борисов. Той има намерението най-после да направи от нашата страна пълноправен партньор на ЕС, за което се говори от много години, но така и не се прави.

“Склонен съм да мисля, че ЕС купуваше гласа на България, като раздаваше пари, без да следи дали те отиват по предназначение. Така на практика ЕС стимулираше корупцията в България, това беше по времето на Борисов. Свърши обаче този филм, България вече няма да е безмълвна пред Европа.”, заявява Петков пред немското издание “Шпигел”, пише Dw.com.

България при Кирил Петков няма да е слуга на ЕС

Кирил Петков няма да козирува на ЕСБившият служебен министър на икономиката е категоричен, не на него никой не може да му заповядва. Дори най-главният човек от ЕС или НАТО да застане срещу него, той няма да може да го принуди да направи нещо, което не е в интерес на България.

Съпредседателят на “Продължаваме промяната” е на мнение, че трябва да се търси съдебна отговорност от Борисов за всичките кражби, които е извършил през последното десетилетие, но не бива всичко да е насочено само срещу него, защото много от кражбите са били извършени от хората около него.

В интервюто Кирил Петков разкрива още, че една от основните му цели като премиер ще е да свали Иван Гешев от поста на главен прокурор. Това е първата стъпка към убиването на корупцията в България.

Източник: Паралел 42

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 2 Average: 4.5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар