Home » България » Това е героят, който загина в огнения ад в Благоевград, опитвайки се да помогне
Това е героят който загина в огнения ад в Благоевград опитвайки се да помогне

Това е героят, който загина в огнения ад в Благоевград, опитвайки се да помогне

Сподели новината

България има нов герой! 40-годишният Младен Ковачки е загиналият в опит да спаси хора в огнения ад в Благоевград, съобщи местният сайт pirinsko.com.

При инцидента са загинали двама мъже на 40 и 74 години и жена на 62 години, потвърдиха официално от полицията, а прокуратурата вече започна разследване по случая.

Младен е загинал в опит да помага на горните етажи, качил се при съседите, задушил се и попаднал в пламъците. Хората в блока го познават като добро и отзивчиво момче, което буквално се хвърляло в огъня, когато трябва да помогне на някого. Евдокия не успяла да излезе задушила се и издъхнала на стълбите пред собствения си апартамент.

Общо бяха евакуирани 27 души – като 8 от тях (трима възрастни и пет деца) с автостълба и 19 по стълбите на сградата. „От първия до осмия етаж не се виждаше нищо, стълбищната клетка беше буквално пълен мрак. Страшна температура“, разказа пред bTV Давид Гълъбов, който изнесе изнесе на ръце бебетата близнаци на 38 дни от горящия блок.

Ето какво пише Кристина Никова във социалната мрежа „Фейсбук“

Снощи е починал един герой-без екипировка се е качил в горящ блок в гр. Благоевград, защото мъжкото му сърце не е издържало да гледа как горят и се задушават деца и старци. Осъзнава, че е опасно, но е поставил техният живот пред своят.

Не го познавам, но много ме е яд, защото светът има нужда от такива човечни хора. МЛАДЕН КОВАЧКИ на 40 години-запомнете това име и се гордейте, че тук е живял такъв човек и се молете за душата му и за вас се молете, защото утре и вие може да имате нужда от човек като МЛАДЕН.

Източник: Блиц
Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар