Home » Скандално » Бивш министър изригна: Първо ни забраниха Коледата, сега и мусаката ще ни отнемат. До това ни докараха Западът и Зелените!
Бивш министър изригна: Първо ни забраниха Коледата сега и мусаката ще ни отнемат. До това ни докараха Западът и Зелените!

Бивш министър изригна: Първо ни забраниха Коледата, сега и мусаката ще ни отнемат. До това ни докараха Западът и Зелените!

Сподели новината

От профила във Фейсбук на Юлиан Попов – писател и журналист, бивш министър на околната среда и водите

Българският (и гръцкият) Фейсбук и национални медии се подпалиха заради мусаката. Както обикновено „чукча не читатель”.

Всичко тръгва от един второразряден сайт (uswitch), за сравнение на цени на телеком и други услуги. Някакъв тиквеник там, или хитрец, решил да сравни въглеродния отпечатък на разни храни. Смятал нещо, без да знае какво смята, и писал, че българската мусака има най-висок въглероден отпечатък и това е лошо за планетата.

„Форбс Индия“ прихванал фалшивата сметка за мусаката и разказал на света как българската мусака ще съсипе климата. Съответно българските национални медии (чели-недочели) раздухаха историята – край на мусаката. Тревожни хора подхванаха историята (много подобна на това как Брюксел забранява Коледа) и заоплакваха и те съдбата ни.

Хибридната пропаганда, чиято основна цел е да всява паника, нямаше нужда дори да се намесва.

Генът ѝ вече се е прихванал на наша почва и работи сам. Ето докъде ни докара Запада. И Зелените. И това с климата. И Мусаката ще ни отнемат! Оня идиот от Uswitch или скача до тавана от възбуда, или се е свил от притеснение, че е сгазил лука с глупостите си. България тъне в траур за мусаката.

(А българската мусака няма как да има най-висок въглероден отпечатък, най-малкото защото в повечето случаи половината от каймата е свинско, а свинското има нисък въглероден отпечатък и няма как да се сравнява със солидна говежда пържола, която, зависи къде е пасло говедото, може да е с много висок въглероден отпечатък …. но, кой да чете.

Важното е евтините лайкове да се въртят, няма значение дали медията е национална или става дума за раздумка на ловешката автогара. После иди се чуди защо хората не се ваксинират, защо Земята е плоска, защо еволюцията не се е състояла и защо кат Русия няма втора.)

Източник: Tribune

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар