Home » Скандално » Кирил Петков хвърли ръкавицата на Путин: Няма да ни казвате какво да правим! Ние не сме втора категория
Кирил Петков хвърли ръкавицата на Путин: Няма да ни казвате какво да правим! Ние не сме втора категория

Кирил Петков хвърли ръкавицата на Путин: Няма да ни казвате какво да правим! Ние не сме втора категория

Сподели новината

Премиерът Кирил Петков категорично отказва да махне базите на НАТО у нас, видя Скандални!

„Няма да ни казвате какво да правим. България е суверенна държава и е пълноправен член на НАТО и Европейския съюз. Ние не сме втора категория държава в Алианса“, заяви премиерът Кирил Петков и на практика хвърли ръкавицата на руския президент Владимир Путин.

Кирил Петков влошава отношенията с Путин

Знаем, че Русия настоя изрично за отстраняването на военните части на НАТО от България и Румъния като нашата държава беше призована да го направи. В името на мира и добрите отношения с Русия.

Това обаче породи напрежение, което доведе днес в парламента Кирил Петков. Пред депутатите в Народното събрание той заяви твърдо, че България е част от НАТО и няма намерение да прави нищо против решенията и волята на Алианса.

Петков призова Русия да се опита да се включи в конструктивен диалог с Европа, с основна цел снемане на напрежението и край на конфронтациите между страните.

„Смятам, че е редно Русия да работи и да се стреми към една по-сигурна и по-спокойна Европа, която се основава на законите на правото“, заяви Кирил Петков, пише mediapool.bg.

Ако ЕС и САЩ ще приемат думите му с аплодисменти обаче, не е ясно как ще се отрази това на по-нататъшния диалог и отношения с Владимир Путин и Русия. Защото знаем, че Русия никога не е била и не е наш враг, а тъкмо обратното.

Източник: Портал 21

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар