Home » Скандално » Белината – новото лекарство на хиляди българи /СНИМКИ/
Белината - новото лекарство на хиляди българи /СНИМКИ/

Белината – новото лекарство на хиляди българи /СНИМКИ/

Сподели новината

Белината като универсално лекарство – звучи шокиращо, но в това твърдение вярват хиляди българи. Поне така се оказва след разследването на bTV.

Вярата в лечебните свойства на белината се разпространяват на срещи, чиито участници изграждат връзка като братство и се приобщават все повече вярващи, че има едно универсално лекарство за почти всички болести.

Над 10 000 вече са българите, които вярват, че хлорният диоксид, разпространяван онлайн като CDS или MMS, е чудна тайна за здраве. Хлорният диоксид на практика е дезинфектант. Доста сходен с белината.

Разреден по формула според заболяването, той се пие от вярващите в него профилактично, с и без симптоми. Маже се върху кожата, впръсква се дори в интимните части на тялото.

Чрез специални протоколи, които се разпространяват между просветените в затворени групи, се прилага за лечение на всичко – от рак до кожни заболявания. Дори върху деца. В затворени групи и общности невярващите в традиционната медицина се лекуват сами и отричат съвременната медицина.

„Ние имаме силата и задачата да споделяме тази светлина на всички останали, защото времето е дошло. Няма време да се крием. Бъдещето е тук. Нашата задача е да светим. Бъдете факли за света около вас. Сега трябва да ви разкажа за тези три елемента. CDS, хлорен диоксид идва от ММS (Miracle Mineral Supplement)“, казва Росен Бакалов, един от хората, които пропагандират използването на белина като лечебно средство.

Снимка: btvnovinite.bg

Последователите на ММS по правило са против ваксините и не вярват на медицината. По-скоро вярват, че тя е част от световната фармацевтична мафия, която иска да ни навреди. Използват хлорният диоксид и срещу COVID-19.

Росен Бакалов твърди пред своите последователи, че „тези, които ги ваксинират, втори път като ги заразят, го изкарват много по-тежко“.

Снимка: btvnovinite.bg

„Искам да ви представя инструментите, които са вече в ръцете на тези, които знаят – първо за предпазване и второ за лечение от този вирус. Превантивно и по време – окислителна терапия – биват три окислителни агента – CDS и хлорен диоксид, кислородна вода и озон. Ако се направят клиничните изследвания, за да се пусне, би заместило толкова много лекарства, че си нямате представа“, казва Бакалов.

Хлорният диоксид е напълно легално вещество, използва се като дезинфектант и може да се купи от всеки, провери Скандални.

За да нямат проблем с властите, продавачите не го рекламират като лекарство, но упътват потребителите към групите в социалните мрежи.

Екипът на „Тази сутрин“ поръча 100 милилитра концентрат за 43 лева.

Снимка: btvnovinite.bg

„Хлорен диоксид, прочетете си в интернет. Това е – CDS и ММS, което купуват хората. Не препоръчвам. Аз съм опаковачка тук и гледам заявките и ги опаковам. Не съм медицинско лице, за да препоръчвам нещо. Прочетете малко повече, консултирайте се със знаещите хора и тогава. Ще намерите информация в групите за хлорен диоксид и в интернет. Потърсете в интернет протоколите на Калкер. Ще ви излезе много информация“, казва продавачката.

Екипът на bTV се присъедини и към една от групите на българите, които вярват в чудото на хлорния диоксид. В нея са публикувани така наречените протоколи за лечение на десетки заболявания. Търсим контакт с администратора, защото виждаме, че той дава съвети на потребителите как да използват така наречените CDS.

Той отказва да даде интервю със следните мотиви: „Казах ти – хлорен диоксид прецаква тотално фарма мафия в световен мащаб. Никой няма да ти позволи да кажеш истината. Ще те пречукат. От ухо на ухо станахме десетки хиляди. Стотици в групите оправиха тежка корона за 36-72 часа. Хиляди излекувани – от пърхот до рак, единствено с хлорен диоксид.“

Снимка: btvnovinite.bg

В една от групите има 6000 души, а лечението се осъществява със съвети в групата.

Някои се оплакват от главоболие, след като са пили препарата, но други им обясняват, че вероятно се дължи на пълнолуние или слънчеви изригвания. Най-чести са консултациите за лечение на коронавирус.

Снимка: btvnovinite.bg

От публикациите в профила на един от най-активните администратори на групата виждаме, че човекът, до когото потребителите се допитват как се лекуват различни заболявания,  работи като шпакловчик.

Отклонява поканата ни да разкаже за хлорния диоксид, не вярва на медии, държава и лекари. Още няколко подобни групи правят последователите на това движение десетки хиляди само в България.

„Откакто стана всичко това с вируса, в Испания се създаде мрежа от докторите за истината. В Германия също мрежа от докторите за истината. В цял свят тя се увеличава. И всички тези лекари излизат и казват истината. И всичко това става извън медиите, извън държавата“, казва Росен Бакалов.

Темата коментира в „Тази сутрин“ и шефът на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов.

„Пиенето на тези разтвори може да доведе до много тежки и дори фатални последици“, каза той.

„Подобни продукти, които не са лекарствени, не трябва да се приемат от хора. Хлорният диоксид се използва като дезинфектант, описано е, че не трябва да се приема“, заяви още Кирилов.

Той допълни, че с Министерство на здравеопазването ще бъдат определени мерки, с които максимално ефективно да се преустанови продажбата на тези разтвори.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар