Home » България » Д-р Кехайов: Ако консенсусът за пневмониите се спазва, няма да има толкова хоспитализирани
Д-р Кехайов: Ако консенсусът за пневмониите се спазва няма да има толкова хоспитализирани

Д-р Кехайов: Ако консенсусът за пневмониите се спазва, няма да има толкова хоспитализирани

Сподели новината

Бялата мафия в България…

Пирогов вчера:

пациент с абдоминална операция преди 5 дни е изписан на 3- ден в дома му без епикриза и развива високостепенна пирексия до 40 градуса + лекостепенни дифузни болки в корема. Личният лекар: „нищо ти няма, това е нормално след операция“. Пациента, след консултация по телефона, го насочих обратно към Пирогов, където го приемат веднага, като му казват, че той още се води хоспитализиран…!!!

Но преди да го приемат му искат 12 лева на ден за телевизор, общо 24 лева за двата дни, в които е бил у дома си, пуснат от лекуващия го в Пирогов хирург. Ревизията на оперативната рана е показала наличие на средно изразена гнойна колекция по цялата дължина на операцията…!

Троян, пак вчера:

изписан на 7-я ден с терапия за дома, съдържаща само аспирин протект, мъж на 44 години от ковид отделението там развива средно изразена пирексия и гноевидна секреция при кашляне. Контролна снимка: двустранна пневмония!!! Личният лекар: „вземи си 1 капсула доксациклин, там са ти давали вече антибиотик“…

Има Национален консенсус за лечение на пневмониите, придобити в обществото, написан още през 2007-ма година – документ, задължителен за изпълнение от всеки терапевт/пулмолог. Абсолютно непознаване на документа съчетано с абсолютна неинформираност относно триажа на пациентите с пневмония, който е упоменат също в консенсуса невероятно подробно.

Ако този Консенсус без спазван в нашите болници нямаше да има толкова много хоспитализирани пациенти с ковид инфекции и асоциираната с тях бактериална инфекция на белите дробове.

Виновни няма…, но ще има бити лица в бели престилки най-вероятно, защото пациентът от първия казус е близък роднина на мазен български мафиот.

Д-р Димитър Кехайов, случаи от практиката

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар