Home » Скандално » Извънредни новини за присъдата на убиеца на Милен Цветков:
Извънредни новини за присъдата на убиеца на Милен Цветков:

Извънредни новини за присъдата на убиеца на Милен Цветков:

Сподели новината

След като миналата седмица най-сетне бе произнесена присъда по делото за убийството на Милен Цветков, в публичното пространство и социалните мрежи се надигна мощна вълна от недоволство срещу наказанието, отсъдено за подсъдимия Кристиан Николов.

Сега Софийска градска прокуратура официално протестира присъдата по делото за смъртта на журналиста, съобщиха от обвинението. Припомняме, че Кристиан Николов беше осъден на 9 години затвор за смъртта на журналиста.

Днес, 10.03.2022 г., в установения от закона срок Софийска градска прокуратура (СГП) депозира протест срещу присъдата от 04.03.2022 г. на Софийски градски съд (СГС), с която подсъдимият К.

Н. беше признат за виновен за извършено по непредпазливост престъпление по чл. 343, ал. 3, пр. 2, б. „б“ във вр. с чл. 342, ал. 1, пр. 3 от НК и му беше наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 9 години, което да се изтърпи при първоначален общ режим, както и „лишаване от право да управлява моторно превозно средство“ за срок от 10 години.

СГС прие за установено, че при управление на моторно превозно средство подсъдимият е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на М. Ц., като деянието е извършено след употреба на наркотични вещества.

С протеста си прокуратурата ще настоява Апелативен съд-София да признае подсъдимия за виновен в извършване на умишлено престъпление по чл. 342, ал. 3, б. „в“, пр. 2 вр. с ал. 1 от НК, както и да му наложи по-тежко наказание.

СГП счита, че от събраните в хода на съдебното следствие доказателства се установява, че на 19.04.2020 г. подсъдимият умишлено е причинил смъртта на М. Ц., като при управление на лек автомобил в гр. София е нарушил правилата за движение по пътищата, в следствие на което е предизвикал пътнотранспортно произшествие с автомобила на пострадалия, което е довело до смъртта му.

Доводите в протеста могат да бъдат допълнени след като СГС изготви мотивите към присъдата си.

Източник: Блиц

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар