Home » Здраве » 4 дни на ориз и 8 килца се стопяват безвъзвратно (+рецепта от читателка, която отслабна с 40 кг):
4 дни на ориз и 8 килца се стопяват безвъзвратно (+рецепта от читателка която отслабна с 40 кг):

4 дни на ориз и 8 килца се стопяват безвъзвратно (+рецепта от читателка, която отслабна с 40 кг):

Сподели новината

Оризовата диета се препоръчва от лекар и с нея можете да отслабнете до 8 кг за 3 дни или 40 кг в дългосрочен план.

Оризовата диета е диета, която е предназначена предимно за хора с високо кръвно налягане, бъбречни заболявания и диабетици.

Тази диета е създадена от д-р Уолтър Кепнер през далечната 1939 година. Популярността ѝ не е намаляла дори след 80 години. Първоначално диетата е била предназначена за хора с високо кръвно налягане, бъбречни заболявания и диабетици.

купичка ориз

С течение на времето оризът намери своето място сред популярните диети за отслабване. Тази здравословна храна е много търсена от тези, които искат да отслабнат.

Днес има много вариации на тази диета – три, седем и четиринадесет дни, които можете да прочетете по-долу. Актуален е и малко по-дълъг вариант, който продължава 40 дни.

Една наша читателка сподели личен опит, т.е. как с помощта на тази детокс диета и комбинация от друга рестриктивна диета е успяла да свали 40 килограма. Според нейния опит, след като преминете през оризова диета и се пречистите, тогава е много по-лесно да отслабнете. Ето коментара на Ана Николова:

„Това е метод, който се препоръчва за детоксикация на организма. Може да се практикува в продължение на два дни, а на всеки четири дни следват два дена на пълнозърнест ориз. Аз го оставях за една нощ накиснат в два пъти повече вода, т.е. половин литър вода и 1 чаша (250 мл) ориз. На сутринта го сварявах и да, наистина работи, губят се по два кг на седмица.

Комбинирах го с натурални чайове, защото съм човек, който не обича водата… След два месеца, тъй като се пречистих, продължих с друга (рестриктивна) диета и общ резултат минус 40 кг.

Имайте предвид тази рецепта за всички, които искат дългосрочен резултат или да подготвят тялото за диета. „Да, отслабва се, но се изисква дисциплина като всичко останало“, написа ни Ана.

оризова диета

Тридневна диета с ориз за прочистване на организма: ще свалите от 5 до 8 килограма в зависимост от метаболизма ви.

Тридневната оризова диета е чудесен избор, когато трябва да свалите няколко излишни килограма и да детоксикирате тялото си за много кратък период от време.

Интегралният (кафяв) ориз е древна практика и датира от хиляди години. Въпреки че е лесна форма на гладуване , тя има своите уникални предимства и удобства. Оризът не причинява екстремни симптоми като някои други режими на гладуване.

Оризът има много успокояващ ефект и нежно елиминира токсините от кръвта, което ви позволява да избегнете неприятното усещане, което често присъства по време на цялото гладуване.

Стандартното гладуване с ориз продължава 3 дни. Ако смятате, че това е твърде много за вас, опитайте само един ден, след което след седмица повторете и постепенно увеличете продължителността.

варен ориз

ПЛАНЪТ е прост.

Яжте само пълнозърнест ориз в продължение на три дни. За целта ви е необходима чаша (250 мл) кафяв ориз, за ​​предпочитане без олио и да е добре сварен. Опитайте се да разделите този ориз на 4-5 хранения през деня.

Можете да добавите много малко сол, една щипка или червен пипер. Можете също да добавите много малко кокосово масло или обикновено масло. Тези мазнини трябва да помогнат за елиминирането на мастноразтворимите токсини, които също се използват за регенерация на тъканите.

Само внимавайте и използвайте мазнините в умерени количества, за да не претоварите ориза си с тях. И както обикновено: не забравяйте да пиете поне 8 чаши вода дневно по време на оризовата диета.

След три дни бавно се върнете към обичайната си диета. Постепенно въвеждайте нови храни, позволявайки на тялото да се адаптира. Обикновено ще ви отнеме до два дни, за да се върнете напълно към нормалната диета.

видове ориз

Яжте пълнозърнест ориз и добавете една ябълка и филийка пълнозърнест хляб. На втория ден добавете още хранителни стоки.

Тридневната оризова диета не само бързо ще пречисти тялото ви и ще подобри храносмилането, но и ще ви помогне да свалите до 8 килограма в следващите няколко дни след приключване на диетата. Имайте предвид, че тялото е задействало пречистващ механизъм, така че използвайте го и продължете с балансирана диета.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар