Home » Здраве » Енджи Касабие шокира: Не дебелеем заради храната, а на психическа основа
Енджи Касабие шокира: Не дебелеем заради храната а на психическа основа

Енджи Касабие шокира: Не дебелеем заради храната, а на психическа основа

Сподели новината

„Диетоложката на звездите“, както стана известна у нас, д-р Енджи Касабие, разработи нов и иновативен начин на отслабване. Самата тя разкри подробности за метода в интервю за „Уикенд“.

Диетологът твърди, че досега почти всички диети се „взират“ в храната. Тя обаче е разкрила друга тайна – дебелеем на психическа основа, твърди 40-годишната ливанка, образована в софийския Медицински университет.

Енджи Касабие твърди, че хората не увеличават теглото си, защото се хранят с големи количества. Проблемът се ражда от психиката, която дава отражение на вътрешните органи, заети с храната – стомах, черва, черен дроб, отговорни за прчистването на организма.

Диетологът Касабие прави извода, че ние боледуваме и умираме, защото нашите органи се изхабяват, дори загниват и водят до смърт. Ето защо специалистката е съсредоточила своето внимание върху чистотата на храната, която води и до чистота на органите.

Това, разбира се, не означава да караме само на сокчета, кълнове и корени.

Трябва да се храним бавно, да изпитваме истинско удоволствие от всяка хапка, да дъвчим повече и, разбира се, да приемаме храната с естетика, от красиви блюда. Иначе казано, човек се храни и с очите и затова трябва да възпита у себе си естетика в начина на хранене.

„Всички диети, правени досега, са грешни и са водели до крайности“ – убедена е Енджи Касабие.

Източник: „Уикенд“

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About Натали Славчева

Твоят коментар