Home » Скандално » Войната е „втори тото шанс” за Бойко – къде са кюлчетата, Мата Хари и „Барселонагейт“?
Войната е „втори тото шанс” за Бойко – къде са кюлчетата Мата Хари и „Барселонагейт“?

Войната е „втори тото шанс” за Бойко – къде са кюлчетата, Мата Хари и „Барселонагейт“?

Сподели новината

Бойко Борисов наистина е роден не с риза, а с кожух. Целият му житейски път след Пожарния факултет на Школата на МВР в Симеоново е пример за уникален късмет.

И влизането му в силовия бизнес, и охраната на Бай Тошо и „царя“, и задкулисната номинация за „месия“, и трите премиерски мандата, ощастливени от неограничени евро-пари, слаба опозиция, слугински медии и зомбиран народ. А най-големият дюшеш Началника удари покрай трагедията в Украйна…

Не знам дали обществото си дава сметка, едва ли, но откакто гръмнаха оръдията на изток, Бойко и неговата групировка получиха втори „тото-шанс“.

Ама, не за утешителна печалба, а за джакпот.

Изведнъж, като по поръчка, от дневния ред изпадна ревизията на управлението между 2009-а и 2021-а. Боже, колко дълго сме били стадо бели мишки на два крака?!

На втори план отидоха многомилиардните далавери около магистрали и зали и престъпните действия или бездействия в различни направления.

Забравени бяха даже Васил Божков и неговите ортаци от хазартната мафия, ощетили държавата и данъкоплатците със 700 млн. лева. Почти никой вече не се сеща нито за Влади Горанов, нито за Мата Хари, нито за Барселона или Чекмеджето…

Напротив – Банкя тарикатски се скри зад Украйна, а Бойко Борисов даже започна да ръси философско-хуманистични есета за смисъла на живота, мира и любовта.

В подобна роля се вживяха и някои от неговите първи придворни, усетили с хищническия си нюх, че сега му е времето да се снишат под заслона на евро-атлантическия консенсус. А най-трогателен е Гешев с неговите жестове към магистратите от Украйна…

Неправдоподобният късмет на Бойко обаче не се изчерпва с украинската индулгенция. Бившият трикратен министър-председател бе целунат от Съдбата и чрез нейното разпореждане с календара.

През голяма част от Неговите мандати вътрешната и глобалната конюнктура бе благоприятна, хазната бе пълна, а „началниците“ от Брюксел доволни го тупаха по широкия гръб.

Вярно, случи се мигрантската инвазия през 2015-та, но това бе нищо в сравнение с Вируса и Войната, стоварили се върху наследниците. Освен всичко друго Борисов си спести отговорността за некадърното и корумпирано управление във фундаментални сфери като финансите, енергетиката, регионалното развитие, здравеопазването, пенсионното дело, образованието и т.н.

Тоест, джироса планина от екзистенциални проблеми върху главата на следващите служебни и редовни обитатели на „Дондуков“ №1.

Да не говорим за това, че сега Бойко потрива ръце, гледа сеира на „кирчовците“ и чака поредните избори с близо 20 процента електорален капитал от Чиновническата партия, „калинките“, „каратистите“, клиентелата, местните феодали, агентурата в силовите структури и Прокуратурата, която като нищо в един хубав ден ще се превърне от щит пред Шайката в меч за „Промяната“…

Кой бе казал – преди да се обединим, да се разграничим! В нашия случай крилатата сентенция означава просто и ясно – ако „Промяната“ не разобличи Шайката, тя ще вземе реванш. И то твърде скоро…

Георги Атанасов, заглавието е на Narod.bg

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар