Home » България » Зуека се завърна у нас: Оставих една бедна България, а сега вече е и разрушена
Зуека се завърна у нас: Оставих една бедна България а сега вече е и разрушена

Зуека се завърна у нас: Оставих една бедна България, а сега вече е и разрушена

Сподели новината

„Оставих една бедна България, върнах се в една не само бедна, но и разрушена България“, заяви Васил Василев-Зуека при първото си завръщане в родината след 6 месеца емиграция.

Днес той открива изложба с картините си във Варна. Тя носи името Моите герои и представя 22 от неговите живописни разкази. Зуека сподели, че докато пътувал с кола от София до морската столица, лошо впечатление му направили изоставените бедни общини и затова ни най-малко не съжалява за решението си да заживее в Испания.

„Смених само къщата, продължавам да работя с България“, сподели Зуека.

Там той наистина рисува по цял ден и затова не използва маслени бои, които трудно съхнат и художникът е принуден да чака твърде дълго, ако ги използва.

“Не се чувствам добре, ако нямам готова картина в края на деня, или поне две-три заготовки за платна“, обясни актьорът, който продължава да се занимава с театър, макар и само в чужбина.

Преди да кацне у нас, той беше във Великобритания с Влади Априлов, където представят спектакъла си „Ние, българите“. В началото на април пък ще играят в Чикаго. Скечовете им са посветени най-вече на абсурдите в нрава на българската нация, за които наистина няма рационално обяснение.

Актьорът не пропусна да благодари за подкрепата на втората си съпруга Ани, която се занимава с поддържането на социалните му мрежи, където той показва платната си, пише Hotnews.bg

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар