Home » Скандално » Борисов излезе притеснен от ареста и обяви: Ще ме убият!
Борисов излезе от притеснен от ареста и обяви: Ще ме убият!

Борисов излезе притеснен от ареста и обяви: Ще ме убият!

Сподели новината

Първите му думи бяха: Брутално, гадно, върнаха ни в комунизма!

Следващият път може да ме убият, каза Борисов.

Снощи вечеряме с децата, влизат цивилни, униформени, разтършуваха цялата къща. Дворове. Никакво обвинение, нищо. Давам ви хронология на законното, на промяната. След акто разтършуваха всичко – барбекюта, мазета, тавани, децата където спят в кошчетата. Накрая написаха протокол, че няма нищо намерено, помислих, че си тръгват. А те с цялото си нахалство викат:

Трябва да те задържиме. Е, защо, нали нищо не сте намерили. Ами те викат – нали знаеш. Взимат ни. Докарват ни тука и допреди 10 минути 24 часа седим в килиите.

И сега ни дадоха да прочетем е точно както 1944 г. Явява се министър-председател, вика полицаите, следователи в неговия кабинет – той се явява свидетел на мафията, на Черепа. Почвам да пиша, там стоят без да имат право финансов министър, вътрешен министър.

Момчетата пишат и той им казва – сега отивайте и ги прибирайте, защото могат да скрият доказателствата. Това нещо ме викаха декември месец. Дойдоха, провериха, няма нищо, задържаха ме 24 часа, изстинахме. Никакви нови въпроси нямаше. Притеснява ме, че следващият път може да ме убият.

Ето какво се знае:

Срещу бившия премиер Бойко Борисов, пиарката му Севделина Арнаудова и бившия финансов министър Владислав Горанов е образувано досъдебно производство за изнудване, извършено в периода 2015 – 2019 година, съобщи БНР.

Малко след като от МВР съобщиха, че тази сутрин в 10.00 часа прокуратурата е била уведомена за започнало в условията на неотложност разследване срещу бившия премиер Бойко Борисов, от държавното обвинение съобщиха, че това е станало по факс, изпратен от разследващ полицай от Главната дирекция „Национална полиция“. Делото е за изнудване.

24-часовото задържане на Бойко Борисов приключва тази вечер в 21.40 часа, около полунощ на Владислав Горанов и в 02.00 часа на 19-и март на Арнаудова. Така, че това е времето, около което може да се очаква решението на Прокуратурата.

Не се съобщава кой е изнудваният, но вицепремиерът Асен Василев вече обяви, че това е намиращият се в Дубай Васил Божков. От държавното обвинение цитират факса от МВР, че първото действие по разследването е бил разпит на свидетел. Както съобщи по-рано днес, това е бил премиерът Кирил Петков.

По-късно трябва да стане ясно ще бъдат ли обвинени Борисов, Горанов и Арнаудова и ще излязат ли на свобода или арестът им ще бъде удължен.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар